PTram napisał/a: |
Ja próbowałem zrobić sygnalizację, ale zrezygnowałem. Służę jednak jakby co plikami źródłowymi. |
erniesouchak napisał/a: |
Znaczy sie po kolei:
1. Obejrzalem te modele z ATLS - wszystko co jest obrazem na sygnalizatorze to corona, a dodatki typu komora na strzalke warunkowa to mesh. 2. Sposob na trzykomorowe tramwajowe znalazlem (w sensie sterowania nimi, bo ATLS ma tylko dwa stany - stop and go, a tu nam dochodzi jeszcze trzeci posredni). 3. Dostepne skrypty ATLS dotycza pojedynczego sygnalizatora (ktory moze byc bez "nogi" i wisiec w powietrzu wiec jest w pelni modulowy - wystarczy sobie takie trzy "powiesic" na rurze i odpowiednio skonfigurowac, co chyba jest najlepszym rozwiazaniem, bo robic iles tam siatek to znowu liczba kombinacji nam rosnie w nieskonczonosc, a tak to samemu mozna bedzie sobie to ustawiac - kwestia naszej siatki sygnalizatora, naszej siatki slupow i rur zeby to bylo na czym zawiesic i naszych coron (bo w ATLS strzalki sa tylko zielone, a w Polsce wiadomo jak to wyglada na sygnalizatorach kierunkowych). Do porozmyslania dla Was czy sluszna ta moja koncepcja ;) |
ernie napisał/a: |
Ja bym sie uparl zeby zrobic tak jak jest w realu: czerwone/zolte kolko ze strzalka w srodku. |