.

| lki475 napisał/a: |
| Zmień stare rozjazdy na szablony rozjazdowe. |

| pietrek napisał/a: |
| Budowa powoli posuwa się dalej, Wrocław teraz tak wygląda: |
| Cytat: |
| No i głupio wygląda rozjazd uwalony smarem i ogólnokolejowym syfem, wstawka cud nówka na betonie i znów syfilizm w kolejnym rozjeździe - sam przyznasz :) niby "mogli powymieniać" - ale wstawki to się robi razem z rozjazdami, ewenttualnie jak już się coś na niej "wysypie" bo podkłady zeżarło. |
|
Z tym to różnie bywa, bywają takie rozjazdy które lata nie widziały smaru i wyglądają jakby dopiero co je wstawili, ale bywa i odwrotnie. Wszystko zależy czy rozpatrujemy tory główne, dodatkowe czy na jakiś grupach odstawczych i jak o taki rozjazd dbano. |
|
Ten zaoliwiony tor też mi za bardzo nie pasuje - bardziej nadaje się na tor powiedzmy postojowy parowozów, lub taki na którym smaruje się lokomotywy czy wagony, bardziej pasujących nie mam, najlepiej by pasował taki tor który jest powiedzmy z 50% mniej zaoliwiony niż ten użyty - jako wyjście z rozjazdu. |

| Cytat: |
| Użyłem szablonów rozjazdów (angliki) i teraz działo się takie coś że po obniżeniu terenu na tą ulicę i wyrównaniu wysokości torów szablon "anglika" zachowuje się normalnie. Jak zamknę geodetę (po zapisaniu zmian) i ponownie otworzę to ten szablon który wystaje (wisi) nad drogą jest bardzo ładnie zwinięty w okrąg, i nic nie można z nim zrobić. Próbowałem prostować ten rozjazd - co nic nie dało. Usunąłem szablon "anglika", wyrównałem teren do wysokości torów i ponownie ułożyłem szablon tego rozjazdu. Zapisałem zmiany i ponownie otwarłem geodetę, obniżyłem teren do wysokości na jakiej powinna iść droga pod torami, tory wyrównałem - wszystko gra, zapisuję zmiany. Ponownie otwieram geodetę i ma z tego szablonu ładny okrąg w pionie gdzie szablon stanowi dół (podstawę) tego okręgu czy koła stworzonego przez tory położone w tym szablonie (pomimo że we wcześniejszej sesji zostały poniesione i wyrównane do właściwej wysokości) i nic się nie działo.
Może problem tkwi w tym że te szablony nie dopuszczają zmiany wysokości? |

| irekec napisał/a: |
| Jeżeli nie stosujesz rozjazdów animowanych , a nie chcesz miec problemow jak w/w , to stosuj szablony i owszem ale tylko te ( lub podobne )
http://www.auran.com/TRS2...ssetPackID=2878 |