POMOC inne - Pomoc dla nowego a czy zdolngo oceńcie sami Edward_Kredka - 26-05-2009, 13:12 : Temat postu: Pomoc dla nowego a czy zdolngo oceńcie sami
Witam Forumowiczów.Nie jestem miłośnikiem kolei a jedynie co mam z nią wspólnego to to że mój tata jest maszynistą w PKP IC.Jakiś czas temu tworzyłem kilka dodatków do MSTS.Oto linki
Z zawodu jestem grafikiem aktualnie walczę z chorobą i nudą.Naszła mnie ochota na zabawę Trainzem Classic.Potrzebuje pomocy (tutorialu) jak zbudować i przystosować pociąg skład lokomotywe do trainza i jak zbudować własną trasę.Jakich programów do tego użyć.Pozdrawiam Mannerheim - 26-05-2009, 13:32 :
1. O tworzeniu dodatków i przystosowywaniu ich do Trainza poczytaj w Content Creators Guide (CCG), wersja polska do ściągnięcia z działu FAQ na stronie http://www.trainz.org/ptt/index.html.
2. Trasy tworzy się w trybie "Geodeta", dostępnym z menu głównego gry. O tworzeniu tras poczytaj w instrukcji gry oraz na forum. pysi - 26-05-2009, 20:35 :
Kolego na przyszłość miniaturki, nie linki, radzę zapoznać się z regulaminem. bazler71 - 26-05-2009, 21:46 :
Generalnie do tworzenia dodatków do gry słuzy program g-max - sporo informacji jest na stronie PTT w zakładce 3D. Myślę, że osoby które maja juz doświadczenie w tworzeniu dodatków podziałkują sie wiedzą - przez PW/GG czy jaka tam sie da. To co jest na screenach dobrze wróży choś szczerze mówiąc kształty siódemki sa dość hm.... fantastyczne . Myśle że to kwestia planów, materiałów wymiarów itd. Mannerheim - 26-05-2009, 21:50 :
bazler71 napisał/a:
To co jest na screenach dobrze wróży choś szczerze mówiąc kształty siódemki sa dość hm.... fantastyczne . Myśle że to kwestia planów, materiałów wymiarów itd.
Autor wątku stworzył tylko repainty Kolei Mazowieckich, modele wykonał ktoś inny.