FORUM PTT -
POMOC inne - Kto zna te bocznice ?
Robert747 - 07-07-2009, 10:55
: Temat postu: Kto zna te bocznice ?
Chodzi mi o normalnotorowa bocznice kolo kopalni glwice która krzyzuje szlak waskotorówki.
Na screenie widac o co mi chodzi. Nie wiem gdzie ten tor prowadzi dalej. Czy ktos sie ma pocjecie ? (Te bloki w tle to tlyko test, wiem ze ich tam nie ma :) )
Ja dopiero zrealizowalem ze ta bocznica 1435mm istnieje jak ogloadem mój filmik z 91 roku. Niestety filmowalem tylko z lewej strony kabiny Lxd2, dlatego nie wjem co sie z szynami dzieje po prawej. Za pomoc byl bym bardzo wdzieczny.
Na tym screenie juz mozna troche poznac miesce :) Jeszsze pare detali poprawic (ciagla linia na ulicy, wiekszy komin, inny plot) I bezdie calkiem podobne.
Istnieje podobny plot przemyslowy jak na tym zdiencu do TRS2004? DLS pod haslem "Fence" nic tagiego nie bylo, a "normalne" siatkowe ploty sa za "chude" na przemysl.
Na najnowsze screeny zapraszam do mojego Tematu o GKW przy "Mapach Realnych".
Jacek - 08-07-2009, 13:51
:
hallo Robert,
powiedz jak sie nazywa ta ulica to ci powiem gdzie prowadzi ta bocznica, bo cos mi swita....
PS. Jak znam zycie i tak Jamal bedzie szybszy ;-)
Robert747 - 08-07-2009, 21:13
:
Hey ;)
To jest ulica Bojkowska. Jak sie jedzie z Tynku, to jest za stara Kopalnia Gliwice. Dzieki na wyrost !
Jacek - 08-07-2009, 23:53
:
jezeli sie nie pomyliłem to to jest tutaj . I co by to oznaczało... że po budynkach które sa na twoim zdjeciu zostalo sciernisko, a ta bocznica prawdopodobnie skrecala w lewo patrzac od gory i szla do zakladu Montochem. To taka moja hipoteza. :)
Robert747 - 11-07-2009, 00:22
:
Tak masz racie. Prowadzi do Montochemu, mam to potwiredzona od kogos kto tam mieszka w rejonie. Dzieki tez tobie! :)