POMOC inne - jakie dodatki yaho85 - 27-10-2009, 23:59 : Temat postu: jakie dodatki
witam mam pytanie czy jest jakiś sposób aby sprawdzić jakich dodatków mi brakuje chodzi mi dokładnie o loki bo w mojej lokomotywowni mam sporo loków które niby widnieją ale nie mogę ich oglądać wiec pewnie czegoś im brakuje.Nie wiem może TrainzObjectz tylko ze on jest po angielsku i nie wiem jak to zrobić EU07-468 - 28-10-2009, 00:40 :
Ściągnij sobie ten program i sprawdz. yaho85 - 28-10-2009, 12:16 :
Ale on jest po angielsku i nic nie rozumie a troche tych funkcji ten program ma,może jakieś dokładniejsze instrukcje :) Jacek - 28-10-2009, 15:09 :
Gdy zainstalujesz ten program i go uruchomisz to będzie ci on wczytywał do swojej bazy danych wszystkie ustawienia twojego trsa + bazę dodatków, jesli masz ich dużo to będzie to troche trwalo.
Nastepnie otworzy ci się okno z listą obiektów, na dole zauwazysz pola wyboru ktore sa odpowiedzialne za poszczegolne skladowe scenery, industry, products itd... zaznacz ptaszkiem "rolling stock" czyli tabor.
Lista przefiltruje sie i otrzymasz wykaz calego taboru ktory masz zainstalowany w grze. Nastepnie z listy wyszukaj interesujacy cie obiekt (najlepiej jesli znasz jego kuid). Jak zobaczysz lista filtruje obiekty między innymi wg nazwy, rodzaju, kuidu, autora, jest nawet link do tego dodatku (dziala o ile jest aktualny).
Klikasz prawym klawiszem na wybranym wagonie czy lokomotywie i z rozwinietej listy wybierasz pierwszą opcję czyli:
show required rolling stock parts = pokaż wymagane składowe.
Pojawi ci sie takie szare okienko gdzie masz wypisane wszystkie zaleznosci i tak:
1) jesli przy danym kuidzie masz napisane built-in = zaleznosc jest wbudowana w trs
2) jesli przy danym kuidzie masz napisane custom - jest to dodatek ktory trzeba pobrać
3) jesli jest napisane NOT FOUND - to wlasnie tego kuidu ci brakuje
Teraz wiedzac ktorego kuidu ci brakuje udajesz sie na dls, jesli nie pomoze nastepnie na google, a jesli to nei pomaga to przegladasz to forum, download z tej strony, linki ktore mozesz tutaj znaleźć i jesli dalej masz problem ze znalezieniem to pytasz tutaj.
Gdybyś miał problemy z Trainz Objectz, szczegolnie z angielskim to zapraszam na priv. yaho85 - 28-10-2009, 15:31 :
Bardzo ci dziękuje avs1000 teraz juz rozumiem pozdrawiam Jacek - 28-10-2009, 15:49 :
Cytat:
2) jesli przy danym kuidzie masz napisane custom - jest to dodatek ktory trzeba pobrać
tutaj wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie - chodziło mi o to że jeśli jest napisane custom i widnieje nr kuidu tzn że ten dodatek juz masz, nie należy go pobierać. Chodzilo mi o to ze Custom po prostu oznacza że jest jest to dodatek nie wbudowany do trsa - "pobieralny" ;-)