FORUM PTT -

MAPY FIKCYJNE - Mapy aGotthard

EU 04 - 17-03-2014, 12:17
: Temat postu: Mapy aGotthard
Mam pytanie czy ktoś "bawił" się tą mapą?
Pobrałem z DLS mapkę aGotthard 5v2 i po uruchomieniu wyświetla się w dziwnej konfiguracji. Wiadomo że to jest teren górzysty, ale brak na mapie ukształtowania terenu (wszystko jest płaskie i nie wyświetla się siatka). Drzewa, budynki, drogi i tory "wiszą" w powietrzu. Nie wyświetla również żadnych tekstur otoczenia.
Czy komuś udało się ją uruchomić i jak to zrobił?. Bawiłem się warstwami i nic to nie daje.
Mam TS12 (3,6) i CMP nie wykazuje żadnych braków w dodatkach.
Pobierałem swego czasu inne mapy z serii aGotthard i tam też występowały te same problemy.
rwk2007 - 17-03-2014, 17:48
:
Najpierw pytanie: Czy TS12 3.6 to wersja zaktualizowana do najnowszej wersji (zainstalowane wszystkie Service Packi, Hotfixy itp.)?

Bo ja kiedyś tak z TS12 i innymi starszymi Trainzami miałem - gdy mapa wymagała nowszej (wyższej) wersji gry, np. z mapą U-Bahn Frankfurt do Ts12, gdzie żeby zaczęła ona działać, to musiałem wgrać wszystkie aktualizacje (czyli do Hotfixa 4)

Tak też może być i w tym przypadku

EDIT: Proponuje aby jakiś moderator, albo ktoś inny uprawniony do tego przesunął temat do innego działu, bo do map fikcyjnych to mi nie bardzo pasuje
EU 04 - 17-03-2014, 18:48
:
CMP pokazuje wersja dla 3.6
rwk2007 - 17-03-2014, 21:52
:
Hmm, to rzeczywiście dziwne, być może autor mapy zbudował ją w wyższej wersji, i myślał, że zmieniając wpis w configu uda mu się ją dostosować do zwykłego TS12 - ale to tylko moje gdybanie.
SM50 - 17-03-2014, 22:07
:
O ile mnie pamięć nie myli hotfixy TSa12 nie zmieniały t-v, zostawała 3.6.