Tutaj dodatkowo kozioł i Sp. Nie wiem czy tutaj nie powinien być semafor, który jest dalej. Poza tym stawianie Sp regulują odpowiednie przepisy. Generalnie na tych łukach obwodnicy brakuje Sp.
tutaj się chyba przesunęło albo moja wersja gry zrobiła. Może za bardzo rozciągnięty wiadukt. Gdybyś miał sieć Bogdana, to w takim miejscu pasowała by sieć niska, no ale robisz na takiej jaką masz więc do tego nie wnoszę uwag
| ryszard napisał/a: |
| Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.
Po pierwsze i najważniejsze, to sieć. Pomijam sprawę od kogo. To nie sznurek na bieliznę z klamerkami. Przęsło naprężania ma określoną długość i budowę. U Ciebie zaczyna się na jednej stacji, a kończy na drugiej. Poza tym masz problem z kładzeniem sieci na łuku i wzniesieni, tutaj przykłady: |
| Cytat: |
| Następna kwestia to promienie łuków: |
| Tutaj dodatkowo kozioł i Sp. Nie wiem czy tutaj nie powinien być semafor, który jest dalej. Poza tym stawianie Sp regulują odpowiednie przepisy. Generalnie na tych łukach obwodnicy brakuje Sp. |
| Jak dla mnie brakuje W6a (chyba że nie zauważyłem ) które ustawiamy wg wzoru: Vmax razy 0,6-0,8 w zależności od warunków na szlaku. Dodatkowo brakuje znaków na drogach przed przejazdem: A-9 lub A-10 oraz G-1. |
| Między W4 a W16 oraz między To a semaforem powinny być takie same odległości, bo to ta sama linia. |
| tutaj się chyba przesunęło albo moja wersja gry zrobiła. Może za bardzo rozciągnięty wiadukt. |
| Wiem że przerabiałeś z innej gry ale co tam było dobre niekoniecznie pasuje do TRS-a. Jak będziesz robił dalsze kawałki, to nie spiesz się. Mapa to nie piekarnia. Lepiej robić dłużej, a porządnie. Pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł i biegunce, nigdzie więcej. |
| Ryszard napisał/a: |
| ...tutaj się chyba przesunęło albo moja wersja gry zrobiła. Może za bardzo rozciągnięty wiadukt. |
| Korzeń napisał/a: |
| Tymi przepisami to nie ma co się tak strasznie przejmować. Mapa jest fikcyjna i nie musi być całkowicie zgodna z przepisami od Ct-1 do Mw62. Nie wszyscy są aż tak zbzikowani jak my, żeby to ogarniać od A do B :-P Wiadomo, że część rzeczy można faktycznie poprawić, ale nie ma co się rozdrabniać. |
| Póki co wygląda dobrze i widać, że jest chęć na doskonalenie projektu, a to najważniejsze. Nie miałem jeszcze okazji się przejechać, ale patrząc na obrazki całkiem mi się podoba, zwłaszcza jak na dzieło tylko miesiąca pracy. Przy tworzeniu mapy to zaledwie chwilka :-D |
| ryszard napisał/a: |
| Masz wtedy do wykorzystania sieć |
| zielsko Bogdana ( nie ma lepszego, a lżejsze) |
| no i zastosować sygnalizację Radka. |