FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Czarne tekstury.
Autor Wiadomość
pogon456
user


Wiek: 23
Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 69
Skąd: Szczecin
Wysłany: 07-02-2012, 19:52   Czarne tekstury.

Witam.
Na początek napisze że czytałem podobne tematy na ten temat .
Mam problem ponieważ wagony lokomotywy wgrywane oraz inne dodatki są często całe czarne . Już parę razy instalowałem grę i dodatki i tak jest cały czas. Czy to może być związane z dodatkami z folderu local, które instaluje ? ;).
Pozdrawiam .
_________________
TS 2009, TS 2010, T:ANE
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Stacja Bąk



Pomógł: 56 razy
Wiek: 28
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1758
Skąd: Bąk (Bk, Bk1)
Wysłany: 07-02-2012, 19:54   

Skoro czytałeś to dlaczego tam nie napisałeś tylko założyłeś nowy ?
 
 
 
pogon456
user


Wiek: 23
Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 69
Skąd: Szczecin
Wysłany: 07-02-2012, 19:59   

Zaczęły by się żale o odkopywanie tematu .
_________________
TS 2009, TS 2010, T:ANE
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 47
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-02-2012, 20:10   

Rozumiem, że zrobiłeś wszystko co pisało w temacie o czarnych teksturach, czyli wyłączyłeś CUDA i odinstalowałeś wszystkie dodatki?
 
 
 
pogon456
user


Wiek: 23
Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 69
Skąd: Szczecin
Wysłany: 07-02-2012, 20:19   

Znalazłem coś takiego :
Trainz simulator 2004 - CUDA i tutaj zmieniłem na brak ( Tego trainza nigdy na tym kompie nie miałem ;) .
_________________
TS 2009, TS 2010, T:ANE
Ostatnio zmieniony przez pogon456 07-02-2012, 20:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 76 razy
Wiek: 47
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3061
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 07-02-2012, 22:05   

Tak jak pisze doktor: wyłącz cuda, wyłącz kompresję w CMP (jest gdzieś tam takie ustawienie bodaj w 'inne') i JESZCZE raz Zainstaluj te dodatki, wcześniej je osinstalowując (usuwając) przez cmp.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
Ostatnio zmieniony przez samplaire 07-02-2012, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
lukaszep09 
super user


Wiek: 34
Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 155
Skąd: Poznan
Wysłany: 20-06-2012, 23:12   czarne tekstury w ts2010

Witam! Zainstalowałem od nowa ts2010 , cały folder Local zainstalowałem jeszcze raz,i w ciąż mam czarne tekstury,oczywiście odznaczyłem,akceleracje tekstur i włączyłem direct3d. Cz tez powinienem usunąć wszystkie dodatki W CMP i pobrać na nowo?
_________________
Trainz12
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 76 razy
Wiek: 47
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3061
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 21-06-2012, 01:42   

Folder local zawiera 'zainfekowane' tektury, dlatego reinstalacja nic nie da w rym przypadku. Bo tym sposobem nie instalujesz dodatkow, a je tylko kopiujesz. Trzeba na nowo zainstalować z oryginalnych cdp. Jeśli nie masz ich na dysku, to - tak - trzeba ściągnąć na nowo.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
Ostatnio zmieniony przez samplaire 21-06-2012, 01:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
lukaszep09 
super user


Wiek: 34
Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 155
Skąd: Poznan
Wysłany: 21-06-2012, 09:20   czarne tekstury w ts2010.

Aha,dziękuje! Rozumiem że muszę wszystkie polskie dodatki usunąć z CMP i cały folder "local" ?
_________________
Trainz12
 
 
 
lukaszep09 
super user


Wiek: 34
Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 155
Skąd: Poznan
Wysłany: 26-09-2012, 21:32   Re: Czarne tekstury.

ok sorry, nie doczytałem wszytkiego-moj bład! Pytania nie ma:)
musze od nowa wszytsko zainstalowac
_________________
Trainz12
Ostatnio zmieniony przez lukaszep09 26-09-2012, 21:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
BartoszKNŚINT 
świeżak


Dołączył: 31 Sie 2017
Posty: 7
Skąd: Żywiec
Wysłany: 12-11-2017, 14:07   

Gdzie są te CUDA ?
_________________
TS2009, TRS2006
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 15 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 288
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 12-11-2017, 15:38   

PPM , Panel sterowania NVIDIA, zarządzanie ustawieniami 3D. I tam albo wyłączyć "Cuda" albo wyodrębnić dla jakiego programu,gry mają być wyłączone (ja tak zrobiłem).
 
 
 
BartoszKNŚINT 
świeżak


Dołączył: 31 Sie 2017
Posty: 7
Skąd: Żywiec
Wysłany: 12-11-2017, 20:11   

Dziękuje pomogłeś ! Działa... Teraz to ja se będę grał XD
_________________
TS2009, TRS2006
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group