FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
16-04-2018, 21:47
Error
Autor Wiadomość
bartecki
user


Wiek: 44
Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 89
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 31-03-2018, 14:10   Error

Witam.Mam problem z trainzem.System mi nsię sam zaktualizował i naprawił błędy po czym musiałem od nowa zainstalować DirectX oraz Nvidia.Mój problem polega na tym że teraz nie mogę uruchomić gry.Niby wszystko jest a po kliknięciu na ikonke TS nic się nie dzieje.Mam TS 2010 build 49938 komp to CPU 3.2 GHzx2,Ram 8,karta GForce 4600 4G Ram Win 7 zaktualizowany do Win 10 sterowniki marzec2018.Mam również płytke TS2010 lecz książeczka i opakowanie zaginęło (to już 8 lat) i nie mam klucza instalacyjnego.Myślałem że sobie zainstaluję od nowa TSke lecz wymaga klucza i jestem w d e.Czy nr ser gry tzn ten klucz gdzieś się przy instalacji zapisuje?-jeśli tak to gdzie mógłbym go odszukać by zainstalować od nowa grę.
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 46 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 796
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 31-03-2018, 14:39   

Klucz jest na Auranie, zaloguj się na swoje konto i w zakładce Serial Number możesz podejrzeć swój klucz.
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 21 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 320
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 31-03-2018, 14:40   

A próbowałeś grę uruchomić bezpośrednio z folderu z opcją "uruchom jako administrator"?.
 
 
 
bartecki
user


Wiek: 44
Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 89
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 31-03-2018, 15:02   

Próbowałem na wszelkie sposoby i nic a jesli chodzi o auran to dane do logowania dawno przepadły.Nie korzystałem z serwera od czasu braku wsparcia dla tej wersji Trainza.Chciałem nawet kupić TS 2010 lecz jest nie dostępny.Chętnie odkupię grę od kogokolwiek byle bym mógł dalej działac w TS-jest to najlepszy sym kol na planecie.Kupiłem TS2018 lecz jest to niewypał i mogę chętnemu zprezentować.Jak na chwilę obecną to pragnę uruchomić swojego TSa i nie mogę.
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 21 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 320
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 31-03-2018, 15:16   

A spróbuj uruchomić kompa w trybie awaryjnym i wtedy odpal trainza, jeżeli nie sypie błędami podczas uruchamiania to dziwna sprawa.
 
 
 
bartecki
user


Wiek: 44
Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 89
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 31-03-2018, 17:58   

Wszelkie próby nic nie dały.Zainstalowałem od początku wszystko czego wymaga Trainz i nic aż wreszcie go odinstalowałem bo nerwy mi puściły.Nie wiem gdzie kupić nowego TSa 2010 może ktoś coś wie?Mogę odkupić używanego byle by płytka działała do instalki-daję stówkę + TrainSimulator2018
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 21 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 320
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 31-03-2018, 19:13   

A może spróbuj odzyskać hasło na Auranie, wtedy byś miał klucz a kopię trainz możesz ściągać nawet z torrentów bo to i tak będzie legalne a to dla tego że ty kupiłeś grę i masz oryginalny klucz, bo znaleźć jeszcze TS2010 do kupienia będzie bardzo ciężko,ostatnio nawet był poruszany temat na forum o tym.

Jeżeli nie pamiętasz swojej nazwy użytkownika to nic straconego ,można hasło zresetować przez podanie adresu mail który zapewne pamiętasz i z niego korzystasz.
Ostatnio zmieniony przez Zmiennik115 31-03-2018, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3431
Skąd: Opole
Wysłany: 31-03-2018, 19:21   

Pisałeś do Aurana na helpdesk ?


























/
 
 
 
bartecki
user


Wiek: 44
Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 89
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 31-03-2018, 20:31   

Próbowałem i każą się logować a logowanie błędne
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3431
Skąd: Opole
Wysłany: 31-03-2018, 20:59   

Cytat:
System mi nsię sam zaktualizował
Możesz to jaśniej, system operacyjny czy co innego? Na dysku nic nie ginie, zawsze można się cofnąć do stanu przed aktualizacją. Zostaje jeszcze iść do fachowca, bo to co na dysku jest na zawsze i dasie odczytać. W opcjach będziesz miał klucz.
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 21 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 320
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 31-03-2018, 21:29   

bartecki napisał/a:
Próbowałem i każą się logować a logowanie błędne

Spróbuj zrobić tak jak napisałem w poście powyżej,takie hasło zresetować to banał.Po co specom oddawać dysk i płacić grubą kasę za odzyskiwanie danych jak można prościej to rozwiązać ;-) .
 
 
 
bartecki
user


Wiek: 44
Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 89
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 01-04-2018, 13:51   

Panowie.Każdy z Was otrzymał po punkciku.Sprawa wygląda tak że coś poszło nie tak w systemie nie w TSce ale teraz to już musztarda po obiedzie.Kilka dni wcześniej miałem uruchomioną sesję maszynisty z panelu zapisu czyli kontynuacja wcześniej zapisanego stanu gry.Podczas tejze sesji nagle bez powodu komp się wyłączył.Zdumiony uruchomiłem kompa i ku mojemu zdziwieniu zaczęła się automatyczna naprawa oraz aktualizacja Windowsa bez mojej zgody.W owej chwili mogłem to przerwac odcinając kompa od zasilania (innej opcji nie było) lecz pomyślałem że niech sobie Windows robi swoje.Trochę to trwało.Pózniej nastąpiło to co opisywałem wyżej czyli tak jakby TSki nie było.Po kliknięciu na ikonę gry zupełnie nic nie następowało.Próbowałem w przeróżny sposób uruchomić trainza lecz za każdym razem efekt pozosawał ten sam.Wczoraj nie wytrzymałem nerwowo i odinstalowałem TSa.Pozosała mi tylko zawartość local.Mam płytkę niestety bez klucza i instalka nie możliwa.Z Auranem też nic nie zdziałałem.Konto u kangurków mam (lub miałem) od czasów TRSa 2004 czyli od 17 lat.Grę TRS 2004 kupiłem w listopadzie 2013 i oczywiście założyłem konto w Auran,DownoladStation.Kożystałem z wsparcia do kiedy było dla tej wersji gry.Następnie zacząłem przygodę z najpiękniejszą TS2010 i również zarejestrowałem tę wersję na Auranie.Po owej rejestracji TSa z moim kontem u kangurków coś dziwnego zaczęło się dziać.Albo nbłędny login albo błędne hasło a przecież przez tyle lat korzystania z serweru loginy znam na pamięć.Przypuszczam że nie pozostaje mi nic innego tylko liczyć na kogoś kto zechce odsprzedać mi TSkę po to bym mógł ją ponownie zainstalować i dalej cieszyć się światem wirtualnej kolei.Pozdrawiam Was wszystkich i życzę wesołego ALLELUJA.
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 46 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 796
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 01-04-2018, 15:14   

O ile dobrze rozumiem angielski, to TS2010 można pobrać na Amazonie w wersji cyfrowej za 20$:
https://www.amazon.com/Tr...d/dp/B003Y5HB7S
 
 
bartecki
user


Wiek: 44
Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 89
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 16-04-2018, 21:43   

Zakupiłem w cudzysłowiu z pewnego serwera TS2010 build 49993 i kicha bo key nie działa,ale za to 2009 build 44108 czy coś w ten deseń działa i o keya nie krzyczy.Wnioskuję temat umieścić w koszu.Pozdrawiam wszystkich życzliwych kolegów
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group