FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Błąd w Content Manager Plus uniemożliwia uruchomienie gry!
Autor Wiadomość
BartoszSprinter 
świeżak


Dołączył: 04 Maj 2018
Posty: 1
Skąd: Brzeziny k. Łodzi
Wysłany: 04-05-2018, 18:27   Błąd w Content Manager Plus uniemożliwia uruchomienie gry!

Witam wszystkich,

po paru latach postanowiłem wrócić do zabawy z TRS2006. Kombinuję trochę z Content Manager Plus, aby dodać sobie nieco więcej frajdy w grze. Na razie jestem na tym etapie, że ogarnąłem jak odtworzyć własny dźwięk po wjechaniu na wyzwalacz. Chciałbym wkrótce ściągać elementy do gry.

Jednak CMP na dzień dobry wita mnie komunikatem "Nie udało się zarejestrować klucza rejestru URL". Po całkowitym skasowaniu gry ze wszystkimi zapisanymi stanami gry itp. oraz ponownej instalacji konsola CMP tylko jeden raz wyświetla wszystko bezbłędnie (że mam 100 MB transferu, pełna lista plików itp.). Nr seryjny jest zarejestrowany na auran.com. Gdy wejdę w ustawienia CMP, podam login i hasło, wtedy raz wyświetla się wszystko poprawnie, a przy kolejnych uruchomieniach nie ma listy, tylko zawiesza się na procesie wyszukiwania. Mało tego, nie mogę odpalić samej gry. Jedynym lekarstwem jest wtedy usunięcie gry, włącznie z zapisanymi stanami gry i ponowna instalacja. Czyli mogę się bawić CMP w zakresie modyfikacji własnych plików, natomiast podanie loginu i hasła w ustawieniach CMP to zabójstwo gry do czasu ponownej instalacji.

Jest ktoś w stanie pomóc / miał podobny problem? :-/
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 41 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 762
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-05-2018, 19:39   

Najprostszy sposób to przesiadka na TS2010.
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3678
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 05-05-2018, 06:27   Re: Błąd w Content Manager Plus uniemożliwia uruchomienie gr

BartoszSprinter napisał/a:
Jest ktoś w stanie pomóc / miał podobny problem?


Spróbuj wziąć go na przeczekanie. Jeżeli zawsze pierwsze odpalenie po instalacji tak zamula, to jest to normalne - gra buduje sobie bazę dodatków. Daj mu czas, bo musi ściągnąć z Auranu listę dostępnych dodatków,sprawdzić, co jest lokalnie, przemielić to sobie - w tym czasie wygląda to na kompletną zwiechę gry. To może potrwać "parę" minut, potem już będzie startował normalnie. Jeżeli po parunastu minutach się nie odmuli, to wtedy coś jest nie tak. Ale TRS2006 tak miał :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group