FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
25-06-2018, 12:45
Czuwak w trainz 2012
Autor Wiadomość
marcelomelo 
nowy


Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 38
Skąd: Wasilków
Wysłany: 24-06-2018, 16:14   Czuwak w trainz 2012

Witam, mam problem zbijaniem czuwaka, klikam spacje i nic. Proszę o pomoc
Posiadam CM 3.7 i build 61388, pobranego z strony: https://xn----7sbagnlkzs1awm3jwb.xn--p1ai/trainz-2012
Z góry dziękuje
_________________
jestem MK z Podlasia
Ostatnio zmieniony przez marcelomelo 24-06-2018, 16:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1478
Skąd: Lubin
Wysłany: 25-06-2018, 07:42   

Na niedziałające klawisze w moich lokomotywach trzeba doinstalować "Control Set" od Radka - http://www.trainz.pl/_for...p=165566#165566
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
marcelomelo 
nowy


Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 38
Skąd: Wasilków
Wysłany: 25-06-2018, 08:51   

Ja nie potrzebuje tego do loków Pana Adama, potrzeba mi tego do rosyjskich lokomotyw VL10 i VL11, w których zbijanie czuwaka działa tylko spacją, a mi zbijanie czuwaka nie działa spacją.
Ktoś wie jak to naprawić?
_________________
jestem MK z Podlasia
Ostatnio zmieniony przez marcelomelo 25-06-2018, 08:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1478
Skąd: Lubin
Wysłany: 25-06-2018, 08:55   

W podobny sposób, tyle że dostosowany pod tamte lokomotywy. Przyczyna jest ta sama - spacja jest klawiszem "parowozowym" i od którejś tam wersji w lokomotywach nie będących parowozami nie działa (podobnie jak "i","o" czy "n").
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
marcelomelo 
nowy


Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 38
Skąd: Wasilków
Wysłany: 25-06-2018, 09:25   

Skąd to pobrać, bo szukać czegoś w języku, którego nie rozumiesz, to trochę trudno
_________________
jestem MK z Podlasia
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1478
Skąd: Lubin
Wysłany: 25-06-2018, 11:09   

Nie wiem, ja akurat nie jeżdżę rosyjskimi lokomotywami ani nie używam TS12. Mówiłem teoretycznie - nie wiem, czy dla tych loków ktoś coś podobnego zrobił.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3693
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 25-06-2018, 11:55   

Adam, da się mój controlset, o ile nie mają skryptu w gse - trza podejrzeć, jak mają obsługę klawiszy napisaną.

Do autora wątku - nie ma "magicznego" dodatku, który sobie zainstalujesz i cudownie zadziała. Trzeba pogrzebać w configu, ustawieniach gry, a możliwe też, że i w skryptach pojazdów.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
marcelomelo 
nowy


Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 38
Skąd: Wasilków
Wysłany: 25-06-2018, 12:31   

To jak nie ma "magicznego" dodatku, to do stosuje się do rad i spróbuje pogrzebać. Temat można zamknąć.
_________________
jestem MK z Podlasia
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group