FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Content manager. Nie znaleziono instalacji trainz.
Autor Wiadomość
Gram28
świeżak


Dołączył: 13 Sie 2019
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 13-08-2019, 14:07   Content manager. Nie znaleziono instalacji trainz.

Witam. Zmagam się z problemem content managera. Otóż gdy próbuje go uruchomić wyskakuje błąd: Nie znaleziono instalacji trainz. Upewnij się że uruchomiłeś program chociaż 1. (https://ibb.co/mJ7nmPz). Przy próbie diagnozy a pomącą programu TrainzDiag program wykazuje prawidłowość. Proszę o pomoc.
Specyfikacje:
Procesor: i5-2500
Grafika: GeForce 1030
Ram: 8gb
Płyta główna: Lenovo (modelu nie pamiętam)
Directx: 10
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1431
Skąd: Knurów

Wysłany: 13-08-2019, 16:02   

Było.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Gram28
świeżak


Dołączył: 13 Sie 2019
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 13-08-2019, 16:10   

Można linka?
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1431
Skąd: Knurów

Wysłany: 13-08-2019, 16:38   

Nie chce mi się jeszcze bardziej niż tobie :-/
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Gram28
świeżak


Dołączył: 13 Sie 2019
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 13-08-2019, 18:41   

A powiesz mi od czego zacząć? Bo nie mogę znaleźć
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 250 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3860
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 13-08-2019, 18:50   

Przecież masz napisane wyraźnie - musisz chociaż raz w pełni uruchomić grę. Wczytaj jakąś mapę, wyjdź i wtedy próbuj odpalać CM.
Podpowiedź - Musi być zainstalowany DX9. Nieważne, że masz DX10, 11 czy 96745684164 :-D
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
Gram28
świeżak


Dołączył: 13 Sie 2019
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 13-08-2019, 19:16   

RBach napisał/a:
Przecież masz napisane wyraźnie - musisz chociaż raz w pełni uruchomić grę. Wczytaj jakąś mapę, wyjdź i wtedy próbuj odpalać CM.
chodzi o to że już to robiłem.
 
 
 
piotr60
super user


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 120
Skąd: opole
Wysłany: 13-08-2019, 19:28   

Jak miałem 06 to tez trafil mi sie taki przypadek poprostu usunałem gre i zinstalowalem jeszcze raz i wszystko wrociło do normy
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 250 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3860
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 13-08-2019, 19:29   

Gram28 napisał/a:
chodzi o to że już to robiłem.


To było napisać. Dyżurna wróżka forum ma urlop.

Spróbuj usunąć pliki assets.tdx i assets.bku (pierwszy w folderze gry, drugi w polderze Cache) i odpal od zera. Ale grę. Do momentu pokazania się menu upłynie trochę czasu. Odpal byle mapę, przejedź się pół metra. I wtedy spróbuj CM.

Jeżeli nie pomoże kasowanie - reinstall.
W systemach Win7 i wyższych można próbować uruchomić jako administrator.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group