FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zawieszenie przy ładowaniu się gry.
Autor Wiadomość
eReS 
świeżak


Wiek: 23
Dołączył: 16 Lip 2013
Posty: 3
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 21-09-2019, 14:52   Zawieszenie przy ładowaniu się gry.

Najpierw kilka słów o komputerze i wersji TRS
System: Windows 10 Home
Procesor: Intel Core i7 9750H
Karta Graficzna: Geforce GTX 1650
Ram: 16GB DDR4
DYSK: 256 GB m.2
TS2009 wersja 41844

Problem:
Po zmianie komputera na nowy chciałem dalej bawić się w trainzie. Skopiowałem na zewnętrzny dysk ssd całą zawartość folderu Auran z grą ze starego komputera i przeniosłem na nową jednostkę. Przy pierwszym uruchomieniu pełen sukces, wszystko działa aż miło. Niestety przy następnym uruchomieniu natrafiałem na różne problemy. Za pierwszym razem trainz nie dawał możliwości zapisu gry z poziomu geodety. Przy kolejnej próbie odpalenia pojawia się program startowy, klikam opcje "start", gra zaczyna się ładować, lecz po pewnym czasie zawiesza się.
Nie daje nic: rozszerzona naprawa bazy danych, ani usuwanie plików "assets". Reinstalacja gry w sumie nie wchodzi opcje ponieważ na poprzednim komputerze wszystko działa jak należy.
Próbowałem odpalać trs-a z samego dysku zewnętrznego i efekt jest podobny, za pierwszym razem jest wszystko w porządku, przy kolejnym odpaleniu są problemy.
Proszę o jakieś porady co mam zrobić, ewentualnie proszę zadawać pytania gdybym zbyt niezrozumiale coś opisał.
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Człowiek Bąk


Pomógł: 60 razy
Wiek: 29
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1840
Skąd: Bąk, Bk1

Wysłany: 21-09-2019, 19:28   

Przy formatach, zmianach dysku etc przenosimy folder local a nie cały folder z grą.
Zrób kopie folderu local i przeinstaluj grę. Potem wrzuć go ponownie, naprawa baza danych etc. Powinno pomóc.
 
 
 
eReS 
świeżak


Wiek: 23
Dołączył: 16 Lip 2013
Posty: 3
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 09-10-2019, 08:10   

Co dziwne pomogło wyłączenie internetu. Po wyłączeniu internetu działa wszystko bez żadnego problemu.
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1431
Skąd: Knurów

Wysłany: 09-10-2019, 12:19   

Sprawdź, czy uruchamiasz jako administrator i dodaj do wykluczenia w antywirusie.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
Ostatnio zmieniony przez Korzeń 09-10-2019, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group