FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kreator dynamicznych składów
Autor Wiadomość
Maverick
super user



Pomógł: 4 razy
Wiek: 35
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 139
Skąd: Jarosław
Wysłany: 23-11-2009, 13:25   Kreator dynamicznych składów

Jest taki temat w dziale dotyczącym trs2004. Ale przesiadłem się, na TC i dlatego utworzyłem nowy z zapytaniem do erniego. mam regułę dynamicznych składów. Ma na niej chyba ustawione z 5 pociągów. Pokazuje się ładnie pierwszy skład, potem drugi, a po drugim ma się zaraz pokazać trzeci... i właśnie się on nie pokazuje, wyrzuca taki o to błąd jak an screenie. Może wiesz co to za błąd? Chyba, że ta reguła nie jest pod TC. Ale poprzednie składy ładnie się pokazują. A ten posiada wagony do ekspresu Jan Kiepura i lokomotywę opartą na PVL EU07 PKP Cargo.



Pozdrowienia
 
 
Jamal 
znawca
Mapotwórca


Pomógł: 21 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 1827
Skąd: Zabrze
Wysłany: 23-11-2009, 17:40   Re: Kreator dynamicznych składów

Ja miałem tak samo w TRS2004 i lokomotywy JDS wywalały taki błąd. Usunięcie tej lokomotywy nie wpływało na poprawę. Trzeba było usunąć całą sesję. Nie zostało to już poprawione.
_________________
Mapa Lublin-Dorohusk
Korsze - Ełk - Olecko - w budowie
 
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 36
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 23-11-2009, 18:05   

Lokomotywy JDS nie mialy tu nic do rzeczy, blad dotyczyl pierdoly zwiazanej z ladunkiem, zostal naprawiony po czym calosc szlag trafil wraz z dyskiem wiec sila rzeczy nie wrocilem do tematu. Przyjrze sie sprawie w najblizszym czasie.
 
 
 
bazler71
zaawansowany


Pomógł: 7 razy
Wiek: 48
Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 896
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 24-01-2020, 21:17   

Odgrzeję kotleta - bawi się ktoś w ogóle KREATOREM DYNAMICZNYCH SKŁADÓW? Ja to wypróbowałem i nawet zadziałało ale nowy skład wstawiany jest za każdym razem kiedy aktywujący go pociąg przejedzie przez wskazany TRIGGER aktywujący. Da się to zrobić jakoś jednorazowo? Wiem że to staroć ale.... kto pyta nie błądzi :)
_________________
Żeby mi się chciało chcieć...
 
 
 
bazler71
zaawansowany


Pomógł: 7 razy
Wiek: 48
Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 896
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 24-01-2020, 23:57   

Jedno w każdym razie odkryłem - pociąg sterowany AI (poleceniami maszynisty) nie wstawi składu kreatorem, kierowany DCC (ręcznie) działa i wstawia pociąg zapisany w kreatorze - ot ciekawostka :)
_________________
Żeby mi się chciało chcieć...
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group