FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wysokość Obiektu
Autor Wiadomość
kubatrainz 
nowy


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2019
Posty: 12
Skąd: Krzekotowice
Wysłany: 14-04-2020, 14:03   Wysokość Obiektu

Witam. Da się jakoś zmienić ustawienia wysokości obiektu? Chciałbym zmienić wysokość ToPów z paczki Sygnalizacja v5, jednak nie dopuszczają one zmiany wysokości. Można jakoś te Topy skonfigurować i podnieść?
_________________
jwis
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 277 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4110
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 14-04-2020, 14:25   Re: Wysokość Obiektu

kubatrainz napisał/a:
Witam. Da się jakoś zmienić ustawienia wysokości obiektu? Chciałbym zmienić wysokość ToPów z paczki Sygnalizacja v5, jednak nie dopuszczają one zmiany wysokości. Można jakoś te Topy skonfigurować i podnieść?


Których? Moich czy Bogdana? Pewnie w configach brakuje wpisów pozwalających podnosić obiekty.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 115 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3651
Skąd: Opole

Wysłany: 14-04-2020, 14:36   

W obiektach scenery masz opcję co 5 i 10 cm w górę i w dół. W trackside bez grzebania w configu nie da się.
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 277 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4110
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 14-04-2020, 14:49   

ryszard napisał/a:
W obiektach scenery masz opcję co 5 i 10 cm w górę i w dół. W trackside bez grzebania w configu nie da się.


Nie we wszystkich. Durne domki tak. Kind buildable domyślnie mają wyłączone. TOP-y są właśnie kind buildable, żeby działało to z systemem przejazdowym. Więc trzeba dodać potrzebne wpisy.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 14-04-2020, 14:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5067
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-04-2020, 15:32   

ryszard napisał/a:
W trackside bez grzebania w configu nie da się.

z tego co pamiętam to w configu zmieniasz odsuw od osi toru a nie wysokość :)
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
kubatrainz 
nowy


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2019
Posty: 12
Skąd: Krzekotowice
Wysłany: 14-04-2020, 19:11   

Ok, czyli mówiąc prościej co muszę zmienić w configu? :-) A odpowiedź RBacha czyje to z tego linku: http://trainz.krb.com.pl/...cja-v5-megapack
_________________
jwis
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 277 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4110
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 14-04-2020, 19:26   

kubatrainz napisał/a:
Ok, czyli mówiąc prościej co muszę zmienić w configu? :-) A odpowiedź RBacha czyje to z tego linku: http://trainz.krb.com.pl/...cja-v5-megapack


Tam są moje, Lutka, Samplera, Bogdana, Rysia i Alany. To jest paczka zbiorcza. Chodzi mi o autora konkretnego dodatku, a nie link do mojej własnej strony :-D
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
 
kubatrainz 
nowy


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2019
Posty: 12
Skąd: Krzekotowice
Wysłany: 17-04-2020, 12:11   

A to nie wiem czyje są TOPy, sam model jest super chodzi tylko o tą wysokość jak zmienić bo póki co się nie da
_________________
jwis
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 277 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4110
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 17-04-2020, 15:39   

Skoro nie wiesz, czyje są, to jak chcesz im cokolwiek zmieniać? :mrgreen:
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group