FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Tata Muminka
08-10-2010, 13:36
Szukam KUID-u!
Autor Wiadomość
Bl4ck 
user


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 61
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-05-2021, 15:14   

Bizon97 napisał/a:
Poszukuję tego dodatku działającego w TRS2019 u mnie wyskakuję błąd ze skryptem:

<kuid:173000:22567>


Kod:
http://hostuje.net/file.php?id=954615509c9aeeb87b4bddac0a76ecd4
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 03-05-2021, 22:25   

Bizon, z ciekawości - co to za błąd? Przecież to semafor v5, on w sobie nie ma skryptu, pliczek .gs w nim to tylko link do scriptlibrary. Musiałbyś mieć całą sygnalizę błędną.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Steamstan 
user


Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 79
Skąd: Poznań
Wysłany: 03-05-2021, 22:37   

RBach napisał/a:
Bizon, z ciekawości - co to za błąd? Przecież to semafor v5, on w sobie nie ma skryptu, pliczek .gs w nim to tylko link do scriptlibrary. Musiałbyś mieć całą sygnalizę błędną.


Któreś semafory Bogdana mają błąd skryptowy i w sumie nikt nie wie o co chodzi, bo pamiętam że już była dyskusja na ten temat. W kilku smplairowych też był ale chwilę później autor wydał poprawkę.
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 04-05-2021, 10:28   

Cztery semafory Bogdana miały problem z brakującym meshem, który został rozwiązany już dawno temu. I to nie jest problem skryptowy. W sygnalizacji v5 problem skryptowy albo mają wszystkie semafory, albo żaden - bo to właśnie cecha bibliotek. Akurat ja coś na ten temat wiem :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Bizon97
super trainz
robiący RP1 !


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: z domu
Wysłany: 04-05-2021, 20:57   

RBach napisał/a:
Bizon, z ciekawości - co to za błąd? Przecież to semafor v5, on w sobie nie ma skryptu, pliczek .gs w nim to tylko link do scriptlibrary. Musiałbyś mieć całą sygnalizę błędną.


Niestety nie mam już screena ale po ponownym zatwierdzeniu biblioteki do semaforów błąd zniknął.
 
 
 
ciekma 
nowy


Wiek: 17
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 17
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 12-05-2021, 14:28   

Posiada ktoś w swoich czeluściach dysku SA105 tzw. karton?
_________________
Pozdrawiam z Las Vejherovas!
MW
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 12-05-2021, 18:26   

ciekma napisał/a:
Posiada ktoś w swoich czeluściach dysku SA105 tzw. karton?


Karton to SA101/102 i ich doczepy. SA105 to "trampek" albo "żelazko".
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
ciekma 
nowy


Wiek: 17
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 17
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 12-05-2021, 23:05   

Radziu, właśnie o to mi chodziło... Jakoś mi się zapomniało...
_________________
Pozdrawiam z Las Vejherovas!
MW
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk



Pomógł: 64 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 2015
Skąd: Bonk (Westpreussen)
Wysłany: 13-05-2021, 00:27   

Z tego co wiem SA105 do Trainza nigdy nie powstał.
Z serii SA powstał SA106 autorstwa makiego który powinien wisieć gdzieś w DL na PTT oraz SA102/SA101 autorstwa kilana/repy na SA101 by Magnus. SA102 powinien wisieć na PTT.

www.trainz.pl/_download_tabor/tabor/lok_sa106.html
www.trainz.pl/_download_t...2-sa111_01.html

Były jeszcze jakieś repy SA103 na modelu SA106 zdaje się że malowanie podkarpackie.
Tyle w temacie modeli "tramwajów szynowych" (cytat pewnej klympy z Gołubia z 2007 roku).
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 13-05-2021, 01:49   

Pawel_15 napisał/a:
Z tego co wiem SA105 do Trainza nigdy nie powstał.


To uzupełnij wiedzę,bo SA105-102 w malowaniu Kolei Lubuskich wydał Zgred :mrgreen: . Mam toto nawet, tylko mi brakuje interioru.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk



Pomógł: 64 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 2015
Skąd: Bonk (Westpreussen)
Wysłany: 13-05-2021, 02:08   

RBach napisał/a:
SA105-102 w malowaniu Kolei Lubuskich wydał Zgred.

A gde to budiet?
Pomijamy modele które ktoś kiedyś stworzył i których od 12 lat nie idzie pobrać bo nie są oficjalnie dostępne. Też mam modele których nie ma a jednak robię nimi po sto kilometrów per sesja :-)
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 13-05-2021, 02:11   

Pawel_15 napisał/a:
RBach napisał/a:
SA105-102 w malowaniu Kolei Lubuskich wydał Zgred.

A gde to budiet?
Pomijamy modele które ktoś kiedyś stworzył i których od 12 lat nie idzie pobrać bo nie są oficjalnie dostępne. Też mam modele których nie ma a jednak robię nimi po sto kilometrów per sesja :-)


OIDP to pobrałem go ze stacji Żary, jak jeszcze działała.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 45
Skąd: Praha
Wysłany: 19-05-2021, 16:47   

Szukam <kuid:212731:500115>
<kuid2:167975:50105:1>
<kuid:401543:1301>
<kuid:401543:1302>
<kuid:30501:100096>
 
 
 
Kamil 
znawca
Miedziak ;]


Pomógł: 78 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2198
Skąd: Lubin/Katowice
Wysłany: 20-05-2021, 19:23   

Poszukuję:

Kod:
<kuid:263713:150034>,<kuid:263713:150035>,<kuid:263713:150035>
Ostatnio zmieniony przez Kamil 20-05-2021, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 20-05-2021, 19:27   

Kamil napisał/a:
Poszukuję:

Kod:
<kuid:263713:150034>,<kuid:263713:150035>,<kuid:263713:150035>


Przecież jest wrzucone na DLS.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Lutek 
znawca
PL-PLKW



Pomógł: 118 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2638
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 24-05-2021, 19:08   

<kuid2:61599:21001:1>

Tylko działający pod TANE +.
_________________
www.bazawagonow.pl
 
 
 
Bl4ck 
user


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 61
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-05-2021, 20:15   

Lutek napisał/a:
<kuid2:61599:21001:1>

Tylko działający pod TANE +.


Kod:
http://hostuje.net/file.php?id=9057ec969354fe511b39e9de8ca30ff3
 
 
 
Lutek 
znawca
PL-PLKW



Pomógł: 118 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2638
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 28-05-2021, 14:52   

Dzięki.

Dodatkowo do roślinności JVC (pod TANE+)

<kuid2:328583:4532:1>
<kuid2:328583:20378:1>
_________________
www.bazawagonow.pl
Ostatnio zmieniony przez Lutek 28-05-2021, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Bl4ck 
user


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 61
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-05-2021, 17:36   

Lutek napisał/a:
Dzięki.

Dodatkowo do roślinności JVC (pod TANE+)

<kuid2:328583:4532:1>
<kuid2:328583:20378:1>


Kod:
http://hostuje.net/file.php?id=2dea98f6b6f242f6dc1f633784ab82d0
 
 
 
Lutek 
znawca
PL-PLKW



Pomógł: 118 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2638
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 28-05-2021, 20:19   

Dzięki, ale nadal sypie błędami. To jest pod TANE?
_________________
www.bazawagonow.pl
 
 
 
Railwoj 
user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 45
Dołączył: 05 Mar 2018
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 28-05-2021, 21:12   

Lutek napisał/a:
Dzięki, ale nadal sypie błędami. To jest pod TANE?


<kuid2:328583:4532:1> JVC~(Fe6) bibl. siatek
<kuid2:328583:20378:1> JVC~(Sh1) zarośla SIATKA I

Jakimi błędami Ci sypie? U mnie oba kuidy z dokładnie tymi numerami w TANE mają status "wbudowane"...
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 28-05-2021, 21:18, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
Lutek 
znawca
PL-PLKW



Pomógł: 118 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2638
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 29-05-2021, 19:03   

Dodatkowo prośba o:

<kuid2:328583:1066:3>
<kuid2:328583:1013:1>
<kuid2:328583:3822:2>
<kuid2:328583:3110:2>
<kuid2:328583:3404:1>

Pobrane z kuid.trainz sypią błędami nadal.
_________________
www.bazawagonow.pl
Ostatnio zmieniony przez Lutek 29-05-2021, 20:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
rysztur
zaawansowany



Pomógł: 65 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 983
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 29-05-2021, 20:55   

Lutek napisał/a:
Dodatkowo prośba o:...


http://hostuje.net/file.p...0eba9973e16e849
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 29-05-2021, 21:26   

Lutek napisał/a:
Dodatkowo prośba o:

<kuid2:328583:1066:3>
<kuid2:328583:1013:1>
<kuid2:328583:3822:2>
<kuid2:328583:3110:2>
<kuid2:328583:3404:1>

Pobrane z kuid.trainz sypią błędami nadal.


Jeżeli dodatek jest wbudowany, to podsyłanie NIC NIE DA. Będzie błędny, nieważne ile razy i od kogo go dostaniesz. Instalowanie built-in z pliku cdp będzie dawało błędne dodatki. Klikasz prawym myszem i "Revert to original". Tylko tyle i aż tyle.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
lurr3x 
user



Wiek: 24
Dołączył: 15 Lut 2016
Posty: 76
Skąd: Gdynia
Wysłany: 05-06-2021, 12:53   

@Patrol
<kuid2:404575:1870201002:10>
Download
_________________
https://www.facebook.com/groups/trainzrepaints
https://www.facebook.com/TrainzRepaintsTeam
https://discord.gg/JnAkUv8
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group