Panowie, przejrzałem sobie posiadane i dostępne w necie wersje Sudetów Kilana i stwierdzam że panuje spore zamieszanie. Mapa w pewnej chwili uległa uszkodzeniu przy łączeniu segmentów i w zasadzie trudno znaleźć ją w pełnej wersji. Są poprawione fragmenty - albo przez Kilana, albo przez Bogdana albo (najbardziej full ale na bazie dość starej wersji) przez Makarona. Toteż pytanie takie:
Czy ktoś ma może Sudety w miarę kompletne i działające pod TANE tak żeby sięgały od Wałbrzycha po Jelenią plus Sędzisław/Marciszów - Trutnowv i Boguszów Gorce - Mezimesti - Teplice n/Metui. Z linią Kamienna Góra - Kowary - Mysłakowice, Kamienna G. - Krzeszów i Karpaczem?
Wiem - to dużo ale czasem ktoś sobie dłubie na własny użytek i ma. Warto by może to uratować w całości.
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 312 Skąd: Kraków
Wysłany: 03-04-2022, 15:58
bazler71 napisał/a:
Czy ktoś ma może Sudety w miarę kompletne i działające pod TANE tak żeby sięgały od Wałbrzycha po Jelenią plus Sędzisław/Marciszów - Trutnowv i Boguszów Gorce - Mezimesti - Teplice n/Metui. Z linią Kamienna Góra - Kowary - Mysłakowice, Kamienna G. - Krzeszów i Karpaczem?
Minął bity rok od Twojego postu w tym temacie. Nie wiem czemu, ale jakoś go wtedy nie zauważyłem i dopiero teraz zorientowałem się, że przecież mam tę mapę w kształcie, o jaki Ci chodzi.
Z dwiema różnicami: bez fragmentu linii 312 do ładowni w Płoninie (odwzorowany na mapie fragment tej linii kończy się ok. km 3,6 od stacji w Marciszowie), oraz bez szlaku Mezimesti - Teplice n'Metuji. Reszta jest w komplecie, włącznie z Wałbrzychem Głównym.
Mapa działa pod TANE i pod TRS19 SP5 + ostatnia polska łatka językowa.
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 03-04-2022, 16:10, w całości zmieniany 5 razy
Pomógł: 8 razy Wiek: 64 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 699 Skąd: Kraków
Wysłany: 04-04-2022, 02:31
Mam wersję pod TS2010 ale u mnie kolory są już rozjechane a nie chce mi się tego naprawiać bo korzystam z Tereski lub TANE. Mam wersję pod TANE (build 4.5) i pod TRS19 SP1 (Build 4.6)
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 312 Skąd: Kraków
Wysłany: 04-04-2022, 15:31
bartecki napisał/a:
W TRS2010EE zadziała ta mapa?
Jeśli obniżysz build w configu mapy to moim zdaniem powinna działać. Raz już ją kiedyś przenosiłem z TRS06 pod TS12 i tam naprawiałem jakieś dodatki. Do TANE i trawnika przeszła gładko, bez potrzeby napraw.
W zależnościach do niej pod TANE ściągałem z DLS tylko 4 elementy zaktualizowane, dawniej wbudowane w TRS2006: auranowskie produkty i tekstury obecnie na teksturach PBR. Lwia część obiektów jest takich, jak autor ustawił.
Pomógł: 105 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5215 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-02-2024, 01:13
Po bardzo długim okresie powolnych przygotowań, opublikowałem w ostatnim czasie na DLS względnie ukończone uzupełnienie dawnej Kolei Bystrzyckiej w formie wydzielonego Węzła Świdnica, obejmującego jego trzy stacje tj. Świdnica Miasto, Świdnica Przedmieście, Świdnica Kraszowice oraz otaczające je bocznice. Ponieważ interesowało mnie stworzenie możliwie ciekawych warunków do symulacji, pozwoliłem sobie na drobną rozbudowę wątków związanych z tą realistycznie odzwierciedloną skądinąd mapą, łącząc układ torowisk z końca lat 30. XX wieku ze stanem otoczenia odzwierciedlającym raczej połowę lat 70. tegoż samego stulecia. Ten nieprzesadnych rozmiarów moduł miejski wyszedł na DLS pod numerem <kuid:173943:102133> (T:ANE SP2/SP3). Pomysłowi towarzyszyło dążenie do zgromadzenia możliwie dużej liczby niezbędnych dodatków na DLS, czemu towarzyszyła także nadzwyczajnie wysoka w porównaniu z dotychczasowymi projektami liczba modeli stworzonych specjalnie pod kątem tej mapy - nastawnie, budynki dworcowe, obiekty stacyjne, budowle miejskie i wiele innych. Nie udało się tego skompletować w 100%, ale poziom odzwierciedlenia otoczenia stacji został w znacznym stopniu dopracowany. Modularna mapa węzła Świdnickiego stanowić powinna poniekąd zapowiedź poszerzonej, odświeżonej i przebudowanej mapy "Kolej Bystrzycka", która być może za jakiś czas również zostanie opublikowana. Póki co jednak, zapraszam do zapoznania się w Trainz ze świdnickim węzłem kolejowym,