FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Tata Muminka
27-11-2012, 21:44
Projekt Sudety / Jesien 1976
Autor Wiadomość
AndreiCFRbv 
świeżak

Wysłany: 03-02-2018, 22:12   

Czy link do pobrania dla zależności? Od dawna staram się je wszystkie znaleźć i znalazłem tylko niektóre z nich.

Kudłaty 
znawca
Lokführer

Wysłany: 04-02-2018, 08:44   

Na mojej stronie jest paczka wsporcza do poprzedniego release tej mapy.

Baron von Schlosserhoffen.
----------------------------------------------------------

Kona
nowy

Wysłany: 08-01-2021, 22:39   

Cześć, mam pytanie, czy jest dostepna paczka z dodatkami do tej wersji na trainzart.pl?
Ostatnio zmieniony przez Kona 08-01-2021, 23:04, w całości zmieniany 1 raz  

bazler71
zaawansowany

Wysłany: 01-04-2021, 11:37   

Panowie, przejrzałem sobie posiadane i dostępne w necie wersje Sudetów Kilana i stwierdzam że panuje spore zamieszanie. Mapa w pewnej chwili uległa uszkodzeniu przy łączeniu segmentów i w zasadzie trudno znaleźć ją w pełnej wersji. Są poprawione fragmenty - albo przez Kilana, albo przez Bogdana albo (najbardziej full ale na bazie dość starej wersji) przez Makarona. Toteż pytanie takie:

Czy ktoś ma może Sudety w miarę kompletne i działające pod TANE tak żeby sięgały od Wałbrzycha po Jelenią plus Sędzisław/Marciszów - Trutnowv i Boguszów Gorce - Mezimesti - Teplice n/Metui. Z linią Kamienna Góra - Kowary - Mysłakowice, Kamienna G. - Krzeszów i Karpaczem?

Wiem - to dużo ale czasem ktoś sobie dłubie na własny użytek i ma. Warto by może to uratować w całości.

Railwoj 
trainz

Wysłany: 03-04-2022, 15:58   

bazler71 napisał/a:

Czy ktoś ma może Sudety w miarę kompletne i działające pod TANE tak żeby sięgały od Wałbrzycha po Jelenią plus Sędzisław/Marciszów - Trutnowv i Boguszów Gorce - Mezimesti - Teplice n/Metui. Z linią Kamienna Góra - Kowary - Mysłakowice, Kamienna G. - Krzeszów i Karpaczem?

Minął bity rok od Twojego postu w tym temacie. Nie wiem czemu, ale jakoś go wtedy nie zauważyłem i dopiero teraz zorientowałem się, że przecież mam tę mapę w kształcie, o jaki Ci chodzi.
Z dwiema różnicami: bez fragmentu linii 312 do ładowni w Płoninie (odwzorowany na mapie fragment tej linii kończy się ok. km 3,6 od stacji w Marciszowie), oraz bez szlaku Mezimesti - Teplice n'Metuji. Reszta jest w komplecie, włącznie z Wałbrzychem Głównym.
Mapa działa pod TANE i pod TRS19 SP5 + ostatnia polska łatka językowa.
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 03-04-2022, 16:10, w całości zmieniany 5 razy  

bartecki
super user

Wysłany: 04-04-2022, 01:11   

W TRS2010EE zadziała ta mapa?

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 04-04-2022, 02:31   

Mam wersję pod TS2010 ale u mnie kolory są już rozjechane a nie chce mi się tego naprawiać bo korzystam z Tereski lub TANE. Mam wersję pod TANE (build 4.5) i pod TRS19 SP1 (Build 4.6)

Railwoj 
trainz

Wysłany: 04-04-2022, 15:31   

bartecki napisał/a:
W TRS2010EE zadziała ta mapa?

Jeśli obniżysz build w configu mapy to moim zdaniem powinna działać. Raz już ją kiedyś przenosiłem z TRS06 pod TS12 i tam naprawiałem jakieś dodatki. Do TANE i trawnika przeszła gładko, bez potrzeby napraw.
W zależnościach do niej pod TANE ściągałem z DLS tylko 4 elementy zaktualizowane, dawniej wbudowane w TRS2006: auranowskie produkty i tekstury obecnie na teksturach PBR. Lwia część obiektów jest takich, jak autor ustawił.

kilanziom
znawca
Maniak

Wysłany: 01-02-2024, 01:13   

Po bardzo długim okresie powolnych przygotowań, opublikowałem w ostatnim czasie na DLS względnie ukończone uzupełnienie dawnej Kolei Bystrzyckiej w formie wydzielonego Węzła Świdnica, obejmującego jego trzy stacje tj. Świdnica Miasto, Świdnica Przedmieście, Świdnica Kraszowice oraz otaczające je bocznice. Ponieważ interesowało mnie stworzenie możliwie ciekawych warunków do symulacji, pozwoliłem sobie na drobną rozbudowę wątków związanych z tą realistycznie odzwierciedloną skądinąd mapą, łącząc układ torowisk z końca lat 30. XX wieku ze stanem otoczenia odzwierciedlającym raczej połowę lat 70. tegoż samego stulecia. Ten nieprzesadnych rozmiarów moduł miejski wyszedł na DLS pod numerem <kuid:173943:102133> (T:ANE SP2/SP3). Pomysłowi towarzyszyło dążenie do zgromadzenia możliwie dużej liczby niezbędnych dodatków na DLS, czemu towarzyszyła także nadzwyczajnie wysoka w porównaniu z dotychczasowymi projektami liczba modeli stworzonych specjalnie pod kątem tej mapy - nastawnie, budynki dworcowe, obiekty stacyjne, budowle miejskie i wiele innych. Nie udało się tego skompletować w 100%, ale poziom odzwierciedlenia otoczenia stacji został w znacznym stopniu dopracowany. Modularna mapa węzła Świdnickiego stanowić powinna poniekąd zapowiedź poszerzonej, odświeżonej i przebudowanej mapy "Kolej Bystrzycka", która być może za jakiś czas również zostanie opublikowana. Póki co jednak, zapraszam do zapoznania się w Trainz ze świdnickim węzłem kolejowym,

Odpowiedz do tematu