FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Niepotrzebne ulepszenia
Autor Wiadomość
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 13-02-2024, 12:59   Niepotrzebne ulepszenia

Tak ogarniam tę wersję i widzę, że w porównaniu do Tereski wprowadzono trochę zmian. Niekoniecznie jednak poprawiających komfort komunikacji z grą. Dajmy na to tzw. Minimapa w trybie maszynisty porusza się w trakcie jazdy pociągu i ma za nic kierunki świata po których można by zorientować się gdzie aktualnie się znajduję. Do tego nie da się kliknięciem myszki przemieścić w inny obszar. Może jest jakaś opcja żeby mapa działała tak jak w geodecie, nieruchomo w stosunku do kierunków świata i można ją przesuwać w dowolny obszar.
Zapewne znany już jest temat problemów z sygnalizacją, więc pominę go, ale po diabła pozmieniano okna właściwości elementów. Konkretnie mam na myśli dodawanie np. znaczników na torach czy elementów sygnalizacji. Najpierw trzeba je wstawić klikając myszką (klawisz Enter zatwierdzający element już nie działa) a potem otworzyć okno właściwości gdzie dopiero mogę zmienić jakiś parametr (a tam też enter nie działa). Semafory też osobno się wstawia a osobno ustawia jego parametry. I ponownie Enter już nie działa :-/ Mam wrażenie że to ciągle wersja beta, tyle, że o ile w Teresce poprawki wprowadzano dość często to tutaj cisza. Może to tak ma być?

Tak przy okazji to znowu mnie wylogowuje z forum już po paru minutach i to co pisałem leci w kosmos! A było już dobrze ...

ryszard
znawca

Wysłany: 13-02-2024, 13:45   

Cytat:
Tak przy okazji to znowu mnie wylogowuje z forum już po paru minutach i to co pisałem leci w kosmos! A było już dobrze ...

Mam tę samą przypadłość. Wystarczy, ze czytam jakiś temat i powrót do strony głównej to ponowne logowanie mimo odznaczonych okienek co trzeba. Jedyną opcją zeby przy dłuższym pisaniu nie wylogowało, to otworzyć forum na zapas.

Aikozann
zaawansowany

Wysłany: 13-02-2024, 20:53   

ryszard napisał/a:
(...) Jedyną opcją zeby przy dłuższym pisaniu nie wylogowało, to otworzyć forum na zapas.

Ja zazwyczaj robię tak, że przed kliknięciem przycisku "wyślij wiadomość" zaznaczam całą treść wiadomości i kopiuję ją sobie do schowka. Wtedy, jeśli mnie wylogowało, po prostu loguję się ponownie i od razu wklejam gotową wiadomość. W ten sposób nie tracę tego co napisałem.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 13-02-2024, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 15-02-2024, 10:59   

Ja też daję radę bo można przeglądać wstecz stronę i pojawia mi się ta z napisanym tekstem. Mnie tylko chodziło o to że kiedyś też tak było a później już niewylogowywało i nie było tematu. Widać coś pozmieniano na serwerach i stąd taki efekt.

Pawel_15 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 15-02-2024, 11:40   

Mam włączone autologowanie, jestem zalogowany od razu po wejściu na forum. Problemy z wywalaniem są jak się wchodzi na forum przez forum.trainz.pl. trainz.pl/_forum działa bez problemowo.

Odpowiedz do tematu