Zacząłem budowę mapki Warszawa-Skierniewice (może wybuduję także odcinek CMK Warszawa-Kraków, ale to daleka przyszłość...) Tu są początki mapki https://www.youtube.com/watch?v=ACQDv74nido Jak widać na filmie, zacząłem od wszystkiego i skończyłem na niczym. Obecnie mniej więcej tak wygląda odcinek Brwinów-Pruszków, który udało mi się zrobić. Lecz wkrótce będę potrzebował układów torowych stacji takich, jak Żyrardów, Radziwiłłów Maz. czy Skierniewice... Jeśli ma ktoś układy torowe wymienionych powyżej stacji, poproszę je. THX z góry
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-09-2015, 10:38
Supermat budowanie jakiejkolwiek mapki z dużym układem torowym (jak np. Warszawa Zachodnia) doprowadzi Trainz-a do śmierci w następstwie czkawki wydajnościowej, czyli odpuść sobie.
Doktorek, nie gaś w chłopaku zapału. Może akurat jemu się uda Potrzeba nam świeżej krwi i każdy projekt jest mile widziany. A odpowiednio wykonany układ torowy, nawet bardzo rozbudowany, nie wpłynie aż tak źle na wydajność mapy. Spójrz na przykład na Lublin Jamala, albo Tarnowskie Góry Bogdana. Szczególnie ta druga mimo ogromnej stacji działa płynnie nawet na moim lapku, więc dla chcącego nic trudnego
Nie chcę dolewać oliwy, ale moje oczy też krwawią, bo filmik, który zamieściłeś jest porażający.
Ok, telefon., nie chcesz używać frapsa-pirata. Spoko, rozumiem, doceniam. Ale dlaczego w pionie go trzymałeś? Totalna hipsterka i rozwałka na płasko.
Każdy zna wstęp do TRS2004 i każdy wie, że można go wyłączyć, a przede wszystkim włączyć nagrywanie w telefonie chwilę później! Obraz się trzęsie... Jak nas chcesz przekonać do czegoś, czego nie widać? Krzesło, kilka książek, od biedy taśma klejąca i masz stabilny obraz.
Dobra, nie masz książek, nie masz taśmy. Odpuść sobie filmik! Wrzuć screenshoty, wszyscy tak robią i wszyscy żyjemy. A na początku Twojego filmu powinno być ostrzeżenie jak przed japońskimi kreskówkami, że można dostać epilepsji...