Wysłany: 27-04-2011, 00:07 EN57-1298 bez widoku z kabiny
PKP_EN57-1298_RA <kuid:413339:101001> - piękny model, lecz niestety mam ten sam problem - widok z kabiny nie działa, a bez niego cała zabawa traci trochę na uroku. Poza tym manewrowanie tym składem nawet na stosunkowo prostej stacji powoduje błędy (recoverable exception), które jednak okazują się fatalne w skutkach, wymagające ponownego załadowania gry. Oczywiście przyczyna takich błędów tkwi jak zazwyczaj w czymś trywialnym, lecz bez szczegółowej dokumentacji, wszelkie "eksperymenty" są moim zdaniem stratą czasu.
Myślę, że ten model nie jest kompatybilny z moją wersją TC (version 2.7, build 3323), podobnie jak około 90% modeli PKP. Wbudowane modele chodzą 100%, lecz to tylko kilka lokomotyw spalinowych obsługujących linię New Haven (zasilanie z trzeciej izolowanej szyny) koło NY w USA. Z tego powodu miłośnikom polskich kolei odradzam zakup TC.
_________________ Kto ma w głowie olej, ten idzie na kolej!
Pomógł: 20 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1023 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 27-04-2011, 08:15
No nie jest tak do końca jak mówisz/ Model EN57-1298 ra ma to do siebie, że jest wersja beta a więc nie ma jeszcze podpiętego do modelu widoku kabinowego, w przyszłości zapewne będzie go miał. Dlaczego nie jeździ? Trzeba dać mu odpowiedni silnik. TC ma to do siebie, że nie które modele nie działają tak od ręki tylko trzeba się nimi trochę pobawić (zmienić silnik, etc.). Poza tym odradzanie komuś zakupy tej wersji moim zdaniem jest błędne, ponieważ TC jest o wiele lepszy i bardziej grywalny niż np. TRS2006 lub prehistoryczny TRS2004, jednak trzeba się z nim trochę pobawić i sobie przystosować do niego wszystko. Mi obecnie na TC działa 99% taboru a wiec "prawie" cały dostępny do trainz oprócz tego do wyższych wersji ale to logoczne. Oczywiście każdy swoje lubi i to co mu najbardziej odpowiada, lecz myślę, że wielu tutaj wypowiedziało by się, że TC jest lepszy niż wcześniejsze wersje TRS. (chyba że się mylę ;p) Pozdrawiam