Pomógł: 13 razy Wiek: 71 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 409 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-03-2011, 19:30 Problem - brak tekstur w dodatkach wbudowanych
TC ver. 2.7 build 3323 na kompie:
- płyta Asus M4A77T/USB 3
- bios date: 11/29/10 ver. 06.01
- grafa nVidia GeForce with CUDA GTX 460 SE 1GB
- procek AMD Phenom II X2 550 Box Black Edition 3,1 GHz
- Direct X 11
- bieżący tryb ekranu 1280x1024
- Windows 7 Home Premium 64 bit
Po zainstalowaniu TC i service packa na w/w nowym kompie, przeniosłem ze starego kompa zawartość TC i cieszyłem się przez kilka dni uzyskana płynnością na starych mapkach. Zainstalowałem potem TS2010 + service pack oraz jedną mapkę - Kolej Bystrzycką kilanzioma + dodatki z megapacka. Niestety mapka ta w TS2010 była bardzo ciemna wróciłem więc do TC na tę samą mapkę co wcześniej a tu kamery i wszystkie znaczniki torów są białe. W edycji sesji nie ma ikonek np. opcje początkowe czy zasady konfiguracji maszynisty maja puste kwadraty a w wierszach poleceń są białe kwadraty. Dotyczy to wszystkich mapek w TC a nie dotyczy mapek w TS2010 ani mapek w TRS2004, którego wgrałem na nowego kompa jako pierwszego. Przez weekend walczyłem z tym problemem kasując i wczytując TC i TS2010 oraz szukałem rozwiązania problemu na naszym forum. Znalazłem tylko odnośnie ciemnej mapki na TS2010 - wyłączyłem CUDA dla obydwu trainz'ów ponownie wgrałem TC, TS2010, dodatki i mapki ale to nic nie dało.
Bedę wdzięczny za Wasze sugestie w tej sprawie.