Dziś wyskoczył mi zonk jakiego przez 9 lat zabawy z trainz nie miałem.
Otóż jeżeli w lokomotywie/wagonie motorowym itp itd mamy maszynistę to w całym składzie znikają wózki :mrgreen: Jeżeli maszynisty nie ma jest ok. Miał ktoś coś takiego? Usuwanie reguł nie pomogło. W sumie nie instalowałem dziś nic nadzwyczajnego. Wagon Qnia i kilka wagonów od Samplair'a. Całośc na TC
Aaaaa proszę jakiegoś admina o przeniesienie do działu Tc :-)
pozdro
pysi
Ostatnio zmieniony przez pysi 28-09-2013, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Rozwiń jakbyś mógł.
Chwilowo pomogła nowa sesja, nie miałem na mapce zbyt wiele pokonfigurowanych semaforów itp, ale przy większej ilości skonfigurowanej mapy było by szkoda :]
Pomógł: 98 razy Wiek: 36 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 29-09-2013, 09:37
Napisz jakie dokładnie były to lokomotywy/wagony motorowe.
Wojtkowi chodziło o to, że w jego taborze zastosował dodatek "Qn_multikomenda", czyli multikomenda autorstwa Qnia (dzięki temu można za pomocą AI sterować skryptem taboru opartego o skrypty Qnia). Zobacz czy te wagony, którym znikały wózki mają w zależnościach lub czy są powiązane z tą multikomendą.
Raczej nie. Rzeczona Multikomenda w żaden sposób nie ingeruje w wagony, opcje skryptu działają niezależnie od tego czy QMC jest zainstalowana czy nie. Poza tym całe działanie multikomendy to wysyłanie do składu numerycznego kodu który powoduje zadziałanie opcji w skrypcie wagonu. Wprawdzie auran jest nieprzewidywalny ale aż nie chce mi się wierzyć, że tutaj zaszłaby taka interakcja z powodu skryptu.
Ja bym raczej obstawił jakiś wózek o wyższym buildzie/niedozwolonych wpisach.