Wysłany: 27-05-2009, 13:56 Mosty
Mam pytanie do was wszystkich. Jakiego cudu można dokonac żeby mosty kratownicowe ściągane z PTT, TDS działały. Nie raz już próbowałem ale nici z tego. Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem nic konkretnego. Za pomoc z góry ThX.
_________________ ...By na zawsze żyła w nas KOLEJ!...
Ostatnio zmieniony przez kolejman1 27-05-2009, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Mam pytanie do was wszystkich. Jakiego cudu można dokonac żeby mosty kratownicowe ściągane z PTT, TDS działały. Nie raz już próbowałem ale nici z tego. Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem nic konkretnego. Za pomoc z góry ThX.
Ale w czym konkretnie jest problem ? Co nie działa ? Bo tak nikt Ci nie pomoże, bo nie za bardzo wiadomo o co chodzi :)
Wysłany: 27-05-2009, 19:56 Mosty
Chodzi o to, że gdy ustawiam je w geodecie i chcę przeciągnąc tory przez niego to tory wpadają w rów (rzeka, droga). Nie wiem co może byc nie tak. A TRS widzi mi go...;)
Myślę że na końcu torów powinny być punkty łączenia z torami (torem), lub może trzeba wyrównać tor do wysokości mostu, albo użyć którejś opcji: prostuj tor. Nie kojarzę o które mosty chodzi.
Wysłany: 27-05-2009, 20:26
Ok. Niby wszystko wiem. Jednak gdy ustawiam most i kładę tory, gdy naciskam "wyprostuj tory" nic się nie dzieje. Klikałem na tory i ciągnąłem tory ku górze ale nic się nie działo. Nie wiem co źle robię. Proszę o pomoc.
Kladac te tory, ktore masz zamiar polozyc, kliknij w module gdzie wybierasz te tory na samym dole, najpierw w funkcje "Zdobadz wysokosc wierzcholka", a nastepnie kliknij obok na "Zastosuj wysokosc wierzcholka". To ci powinno wyrownac poziom torow do wymaganego przez Ciebie poziomu. W tym wypadku bylaby to wysokosc mostu ktorego uzywasz, lub chcesz uzyc