Chłopaki pomóżcie ! Ściągnąłem sobie przejazdy ale coś mi się nie zamykają rogatki jak przejeżdżam przez niego ! Znalazłem jakieś nawierzchnie przejazdowe ale nie bardzo wiem co zrobic ?
Ostatnio zmieniony przez gonzales12 03-06-2009, 10:33, w całości zmieniany 1 raz
1Dajesz uniwersalna plyte przejazdową pod tory
2w odleglosci max 50m dajesz kontroler przejazdowy... gdziekolwiek
3laczysz go z plyta przejazdowa niwidzialnym torem zwd
4nazywasz kontroler "a"
5dodajesz nawiezchnie przejazdowe na torze w miejscu gdzie polozyles uniwersalna plyte przejazdowa
6 dodajesz szlabany swiatla itp
7swiatla i szlabany nazywasz "a1", "a2", "a3"...tid
8 dodajesz na torach tarcze ostrzegawcze brzejazdowe
9 nazywasz je tak samo jak szlabany z tym z jesci ostatni szlaban/swiatlo nazywa sie np "a6" to tarcze przejazdowe nazywasz "a7" "a8" "a9" itd
10 rozkladasz na torach tiggery kontrolera wlaczajacego ok 500m przed przejazdem z kazdej strony, skierowane dziubkiem w strone przejazdu
11 rozkladasz tiggery kontrolera wylaczajacego max100m od przejazdu po obu jego stronach na torach, skierowane dziubkiem do przejazdu
12. nazywasz je np "aa1", "aa2"...
13 wchodzisz w wlasciwosci kontrolera przejazdowego ktory ustawiles obok przejazdu.
14 dodajesz do listy wszystkie tiggery kontrolerów ktore polozyles na torach
15do plyty przejazdowej dolaczasz droge z kazdej strony
16wolna luke uzupelniasz droga wypelniajaca uzywajac klawisza shift