Wysłany: 08-11-2009, 12:43 witam ! nie mogę poruszać....
WITAM!!!! Jestem nowy na tym forum jeżeli ten temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie :)
ale do konkretów: mam pytanie, jak poruszać kamerą dodaną w geodecie? bo dodałem kamerę na peronie takim fajnym i chciałem nagrać filmik w trybie maszynisty nie było tej kamery ;( jest jakiś przycisk skrótowy czy cuś?? a drógie pytanie to jak poruszać się po kabinie maszynisty? bo kamera sterczny mi w mjescu moge tylko nią obracać a nie poruszać sie, widziałem na filmikach że chodzili se po kabinie i po wagonie pasażerskim podczas jazdy
z góry dzięki za odpowiedzi :) Pozdrawiam
shaggy napisał/a:
a jak chcesz chodzić normalnie to musisz wpisać
"trainzoptions.txt w głównym katalogu, -freeintcam"
Po co mu to mówisz przecież jak by poszukał to by znalazł!
I kto to mówi?! Jak nie masz serdzio nic inteligentnego do dodania to milcz.
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 08-11-2009, 20:27
pszczulek95 napisał/a:
ok dzięki ale nadal nie wiem jak używać widoku pasażera w wagonie osobowym i tak poruszać kamerą w trybie wolnej kamery :(
Nie wiem czy Ci o to dokładnie chodzi, ale w geodecie normalnie poruszasz się myszką. Masz punkt na mapie i go przesuwasz :) A jeżeli chcesz krecić filmik na stacji to poprostu wychodzisz z kabiny i oglądasz. Jeżeli źle Cie zrozumiałem to napisz dokładniej albo pokaż jakiś filmik który to ukazuje.
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Pewnie koledze oprócz tego co już napisaliście chodzi o to jak w trybie maszynisty uaktywnić kamerę, którą w geodecie stworzył. Jak rozumiem ustawił kamerę nad swoim "peronem takim fajnym" w geodecie i chciałby oglądać ujecie właśnie z tej kamery. W maszyniście odpowiada za to skrajna prawa ikona kamery jeśli dobrze pamiętam. Gdy Twój pociąg się zbliży do tego miejsca to kliknij na ikonę kamery.
PS. Nie złośliwie ale na przyszłość: "drugi" piszemy przez "u" zwykłe.