FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: mnich3001
25-07-2009, 16:17
pobieranie z pięknego auranu
Autor Wiadomość
Trainzan1
nowy


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 14
Skąd: Legnica
Wysłany: 03-11-2008, 17:34   

u mnie przy pobieraniu jest inny kłopot. Otóż gdy chcę coś pobrać pokazuje mi sie okno, do którego jakiś numer seryjny mam wpisać.


Pytanka:

1. Czy dodatki do Trainz + SP3 działałyby na Trainz + SP4?
2. Czy dodatki do UTC działałyby na Trainz + SP4?
 
 
Maki
zaawansowany
M.K.



Pomógł: 45 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 701
Skąd: Słubice
Wysłany: 03-11-2008, 21:00   

Trainzan1 napisał/a:
u mnie przy pobieraniu jest inny kłopot. Otóż gdy chcę coś pobrać pokazuje mi sie okno, do którego jakiś numer seryjny mam wpisać.


Pytanka:

1. Czy dodatki do Trainz + SP3 działałyby na Trainz + SP4?
2. Czy dodatki do UTC działałyby na Trainz + SP4?


Numer seryjny gry, ktory masz na pudełku - to musisz wpisać w panelu rejestracyjnym na planetauran.

Dodatki do Trainz+SP3 będą działać na SP4, tak samo dodatki UTC - również one zadziałają.

Na koniec zachęcam abyś zaopatrzyl się w nwoszą wersję gry - TRS2004/06/TC lub poczekał na wydanie TS2009.
Pozdrawiam!
 
 
 
Trainzan1
nowy


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 14
Skąd: Legnica
Wysłany: 04-11-2008, 17:18   

Dzięki. Pozdrawiam
 
 
a000
super trainz


Pomógł: 34 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 491
Skąd: Kielce/końskie
Wysłany: 03-06-2009, 12:20   

Mam pewien problemik, a mianowicie po przeniesieniu TRS2006 na nowy dysk twardy prędkość pobierania z DLS (mam FCT) zmalała ze 140 KBs na jedyne 20 - 30 KBs, czasami może trochę więcej, ale nigdy nie dochodzi do 100 KBs. A cóż może być przyczyną? Może to nie wina dysku, TRS'a tylko DLS?
_________________
Xfire: ibhso
Steam: haisoxem
 
 
 
szczawik
super user


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 150
Skąd: --
Wysłany: 03-06-2009, 17:45   

ja od samego początku pobieranie z DLS mam z zawrotną prędkością ok 16KBs...
 
 
 
j
user


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 58
Skąd: ()
Wysłany: 19-02-2010, 11:50   

Odświeżę nieco temat... ale mam konkretne pytanie do Was.
Od pewnego czasu nie mogę ściągnąć zawartości swojej karty download poprzez FTP (mowa oczywiście o DLS). Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego? czy jest to związane z jakimś błędem wewnętrznym DLS-u czy to raczej kwestia konta na auranie?
Nie próbowałem jeszcze przez CMP ciągnąć. Bo dodatki ściągałem na komputerze w pracy :mrgreen: gdzie nie mam zainstalowanego TRS :)
Może jednak warto przynieść do biura TRS i zainstalować skoro przez FTP nie idzie?
 
 
 
Lupus
trainz


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 227
Skąd: Lubin
Wysłany: 23-11-2010, 17:36   

You will need an activated First Class Ticket to access the Download Station.

Panowie na DLS wyskoczyła mi taka wiadomość,dziwna sprawa,gra zarejstrowałem,klucz też,a w CMP nadal mam miejsce na pobieranie dodatków z DLS,możecie pomóc?
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-11-2010, 18:36   

Lupus a jaką masz wersję gry?
 
 
 
Lupus
trainz


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 227
Skąd: Lubin
Wysłany: 23-11-2010, 19:18   

Trainz railroad simulator 2006,rozumiem że muszę mieć nowszą wersję gry by pobierać dodatki z DLS :cry: ?
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-11-2010, 19:40   

Lupus napisał/a:
Trainz railroad simulator 2006,rozumiem że muszę mieć nowszą wersję gry by pobierać dodatki z DLS :cry: ?

Albo zapłacić za FCT.
 
 
 
pbwysocki
super user


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 156
Skąd: Halinów
Wysłany: 13-12-2010, 12:52   

Czy ktos wie, do kiedy DLS obsługuje TC 1&2. Bawię cię na TR2006, ale miesiąc temu lub wcześniej wycieli mi dostęp do DLS. To zarejestrowałem TC. Teraz od wczoraj znowu nic nie moge pobrać (choc działa mi wyszukiwanie). Czy to znaczy, że nastała już era TR2009, czy przekroczyłem jakieś inne limity. Nigdzie nie mogę znaleźć info do kiedy miałem uprawnienia wynikającer z TC.
pozdrawiam
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-12-2010, 12:56   

Trainz Life-Cycle Policy.
 
 
 
pbwysocki
super user


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 156
Skąd: Halinów
Wysłany: 13-12-2010, 13:06   

Dzięki, ale to znaczy, że powinienem mieć jesze z rok, a ja mam ciągle taki komunikat przy próbie pobrania czegokolwiek , co jest w teorii możliwe do pobrania

(Contacting download site...please wait.
Download Link unavailable.
Either:
If you have just only registered your serial number, your access may not have been activated, please try again in 10 minutes.
The maximum number of connections to our download server has been reached. )

Orientuję się na tyle, że wiem, iż nie pobierałem za dużo na raz. Czekanie 10 minut też nic nie daje. Może w ogóle już za duzo pobierałem? Ale sa takie ograniczenia? (do 100 MB dzienie chyba tylko)
 
 
hubjur
super user


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 107
Skąd: Bystra
Wysłany: 13-12-2010, 16:31   

Od kilku dni jest problem z DLSem. Po prostu trzeba tak długo próbować aż zaskoczy. Widac opady snieguteż zasypały Auran ;-)
 
 
pbwysocki
super user


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 156
Skąd: Halinów
Wysłany: 13-12-2010, 18:34   

to bardzo niefajnie. Brakuje mi kilku wózków i teraz trzeba powojować -(((. Mam nadzieję, że to jakoś ruszy, choć auran znany jest nawet mnie nowemu z niespodzianek. Wolę szukać tych kuidów na innych stronach. No ale cóż. Pożyjemy, zobaczymy

pozdrawiam
 
 
Lutek 
znawca
PL-PKPIC



Pomógł: 118 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2556
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 13-12-2010, 19:27   

Cytując Kilana z Forum Auran:
Cytat:

DLS przestał wspierać userów którzy mają wersje Trainz niższe niż TC, więc userzy 2004/2006 i starszych nie mogą nic wgrywać i ściągać z DLS.


Proponuję zacząć nowy wątek i przykleić go coby pytania się nie pojawiały.
 
 
 
pbwysocki
super user


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 156
Skąd: Halinów
Wysłany: 13-12-2010, 21:58   

Ja wiem, że Auran zrobił takie sztuczki. Nie kupowałem żadnego biletu FC tylko po tR2006 za 10 zł nabyłem TC 1&2 za 19. Teraz mam też TR 2010 (za trochę więcej, ale na długo starczy mam nadzieję). Problem nie polega zatem na prawie dostępu tylko na jakoby przeciążeniu serwera. A może teraz jest nowe rozwiązanie - trzeba mieć słuszną wersję gry i kupić jakiś bilecik?
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-09-2012, 11:16   

Mała pomoc dla nowych użytkowników Trainz, zanim zaczniecie płakać, że nie można zarejestrować/ściągać z DLS porównajcie waszą wersję gry z tabelą cyklu "życia" Trainz. Dzięki temu będziecie mieli jasność, czy wasza wersja jest, bądź nie jest wspierana przez producentów gry.
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 228 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5052
Skąd: Wrocław
Wysłany: 16-09-2012, 11:35   

Jeszcze informacja:

posty typu wyślij mi coś bo DLS jest płatny będą odpowiednio nagradzane
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
kolejman1
nowy


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 35
Skąd: CM Tarnowskie Góry
Wysłany: 06-12-2014, 23:58   Problem z pobieraniem z DLS, TRS 2009

Witam.

Otóż mam pewien problem z pobieraniem z DLS. Od ładnych kilku tygodni próbuję pobrać dodatki z DLS dla TRS 2009. Problem w tym, że jeżeli pobieram je przez Content Managera, wyskakują mi dwa błędy. Pierwszy że nie znaleziono pliku na serwerze, a drugi że nie można pobrać dodatku. Byc może serwer jest pełny. Co do pierwszego error-a, pliki które chcę pobrać są na serwerze bo i wyszukuje mi je w CM jak i na DLS. A co do drugiego, to nie mam pojęcia w czym może tkwić problem. Mam oryginalnego i zarejestrowanego TRS-a.

Pozdrawiam
Kolejman1
_________________
...By na zawsze żyła w nas KOLEJ!...
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 228 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5052
Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-12-2014, 00:18   

problem MOŻE być w tym ze Twoja wersja nie jest już wspierana przez auran.
u kilku osób zaobserwowano problemy z pobieraniem, u innych nie
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 112 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3559
Skąd: Opole
Wysłany: 07-12-2014, 01:47   

Polecam poczytaj tutaj: http://online.ts2009.com/...fe-Cycle_Policy
Jak masz zarejestrowaną TS12, to pobieranie do każdej niższej wersji jest możliwe. Reszta jak post wyżej.
 
 
 
Matosss
super user


Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 152
Skąd: Poznań
Wysłany: 07-12-2014, 23:28   

Dziwne to wszystko... Ja z kolei mam TS 2009 I 2010, przy czym zarejestrowana na Auran'ie mam tylko 2009, bo 2010 już mi się nie chciało rejestrować ( spokojnie, obie są oryginalne :D ) i w obu wersjach trainz'a menadżer zawartości pobiera bez zmian. Nie próbowałem przez stronę pobierać, może tam coś mnie zaskoczy jak się kiedyś pobawię.
 
 
 
bazler71
zaawansowany


Pomógł: 7 razy
Wiek: 48
Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 873
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 10-09-2017, 08:35   

Po długiej przerwie wszedłem sobie na próbę do Download Station ale nie bardzo mogę cokolwiek pobrać. Jest tylko opcja "Download with Content Manager" ale mój CMP nie pobiera bo jęczy że przestarzała wersja. Używam TC a na Auranie mam zarejestrowane TC2010. Dlaczego nie są dostępne inne opcje pobierania jak dawniej? Wie ktoś coś?
_________________
Żeby mi się chciało chcieć...
 
 
 
MalignusPL
super trainz


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-09-2017, 11:12   

Musisz wejsc w Download Details i tam jest odnosnik do pobierania via FTP
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group