FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek 082
27-01-2014, 18:40
Dodawanie dodatku do DLS
Autor Wiadomość
kacper0
nowy


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 24-01-2014, 10:35   Dodawanie dodatku do DLS

Gdy próbuje dodać dodatek do DLS, to dostaję taki e mail od Auran:

The addition of your content file Tramwaje_Podziemne_Poznan.cdp has failed due to the following reasons:

<kuid2:530869:100025:1> : The Tag 'string-table' is not permitted within a container of type 'world-origin'.
<kuid2:530869:100025:1> : The Tag 'thumbnails' is not permitted within a container of type 'world-origin'.
<kuid2:530869:100025:1> : The Tag 'kuid' is not permitted within a container of type 'world-origin'.
<kuid2:530869:100025:1> : The Tag 'kuid-table' is not permitted within a container of type 'world-origin'.

Proszę, pomóżcie!
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 254 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3872
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 24-01-2014, 13:37   

Masz źle napisany config.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3097
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 24-01-2014, 14:09   

Napisz co wrzucasz, bo nie jesteśmy jasnowidzami. Mapa? Co to jest? Jak zrobiłeś config? Skopiowałeś z czegoś? Oprócz tego, że masz wpisy niezgodne z rodzajem dodatku (pierwszy błąd), to najprawdopodobniej masz błędy typu brak cudzysłowia itp. W jakim Trainzie robisz? Czy CMP też podaje Ci błędy w tym dodatku? Musisz pisać takie rzeczy, bez nich Twoje pytanie nie da żadnej sensownej odpowiedzi.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
kacper0
nowy


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 24-01-2014, 14:16   

Mapa

config:


kuid <kuid:530869:100025>
username "Tramwaje Podziemne Poznan"
category-class "YM"
kind "map"
username-pl "Tramwaje Podziemne Poznan"
workingscale 0
workingunits 0
water <kuid:-1:6342>
description-pl "Trasa ma ok. 10km.
Jest fikcyjna."
trainz-build 3.3
category-era "1990s;2000s;2010s"
category-region "00;PL"

world-origin
{
latitude 0,0,1
longitude 0,0,1
altitude 0

string-table
{
pozna___j__zf._pi__s. "Poznań Józf. Piłs."
pozna___centrum "Poznań Centrum"
pozna___plac_boh._pol. "Poznań Plac Boh. Pol."
pozna___tesco "Poznań Tesco"
pozna___os._s__oneczne "Poznań Os. Słoneczne"
pozna___katedra "Poznań Katedra"
pozna___po__udnie "Poznań Południe"
pozna___ratusz "Poznań Ratusz"
pozna___mas__owice "Poznań Masłowice"
pozna___dz._chopina "Poznań Dz. Chopina"
pozna___os._a._mick. "Poznań Os. A. Mick."
dworzec_pozna___g__. "Dworzec Poznań Gł."
}

thumbnails
{
0
{
image "$screenshot$.jpg"
width 240
height 180
}
}
kuid <kuid:530869:100025>

kuid-table
{
0 <kuid:-1:6270>
1 <kuid:-1:110014>
2 <kuid:260013:8019>
3 <kuid:260013:8014>
4 <kuid:260013:38156>
5 <kuid:260013:38133>
6 <kuid:260013:8015>
7 <kuid:260013:8012>
8 <kuid:260013:8020>
9 <kuid:260013:8025>
10 <kuid:260013:8013>
11 <kuid:260013:8007>
12 <kuid:260013:8011>
13 <kuid:260013:8008>
14 <kuid:260013:8010>
15 <kuid:260013:8009>
16 <kuid:260013:8027>
17 <kuid:260013:24011>
18 <kuid:214149:23058>
19 <kuid:260013:24200>
20 <kuid:260013:24001>
}
}

thumbnails
{
0
{
image "$screenshot$.jpg"
width 240
height 180
}
}
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3097
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 24-01-2014, 14:28   

NA PEWNO brakuje zamknięcia nawiasu po 'altitude 0' w kontenerze 'world-origin'

Kod:
}


A być może
Kod:
altitude 0

powinno wyglądać
Kod:
altitude 0,0,0


Sprawdź najpierw to pierwsze.


I jest jeszcze błąd w category-region' wyrzuć ten średnik i zera.

Po KUID table są 2 zamknięcia nawiasu
Kod:
}

- wywal jeden


Po kuid-table jest drugi raz wpis o thumbnailu - usuń to wszystko. Czyli po zamknięciu nawiasu od kuid-table usuń wszystko
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
Ostatnio zmieniony przez samplaire 24-01-2014, 14:34, w całości zmieniany 7 razy  
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3097
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 24-01-2014, 19:25   

I? Działa? Przy okazji, staraj sie nie dawać polskich znaków w komendach, zmiennych i innych takich ani w configu, ani w skryptach. Igrasz z ogniem, bo może krzaczyc Trainza. W string-table-pl od biedy mozesz.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
Ostatnio zmieniony przez samplaire 24-01-2014, 19:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3097
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 25-01-2014, 15:11   

Jeśli rozwiązaliśmy Twój problem, to podziel się tą wiedzą. Nie chodzi o mnie, ale o innych, którzy być może trafią tu w przyszłości z taką samą sprawą. Odrobina wysiłku nikomu nie zaszkodziła jeszcze :-/
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
kacper0
nowy


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 25-01-2014, 21:08   

Jeszcze mam taki błąd:

<kuid:530869:100025> : The Decimal tag 'altitude' in container 'world-origin' is not a valid Decimal value.
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 254 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3872
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 25-01-2014, 22:56   

kacper0 napisał/a:
The Decimal tag 'altitude' in container 'world-origin' is not a valid Decimal value.


oznacza, że taki wpis w configu nie jest prawidłowy. Prawdopodobnie jest "z przecinkiem" a ma być liczbą całkowitą, ewentualnie może być "z przecinkiem", tylko znak dziesiętny jest nie taki. W configu w liczbach "z przecinkiem" dajemy KROPKĘ. Tak btw, jakiego masz trainza? przecież dokładnie takie błędy da ci tez cmp, walidator działa tak samo w cmp i na dls.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3097
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 25-01-2014, 23:31   

Z configu wynika TS2010 (build 3.3), ale po co nam ułatwiać pracę, a przecież o to prosiliśmy.

Czy zastosowałeś się do moich wskazówek przy tym altitude? Zostawiłeś 0? Dopisałeś kolejne zera jak pisałem? Nie wiadomo...
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 254 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3872
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 25-01-2014, 23:59   

samplaire napisał/a:
Z configu wynika TS2010 (build 3.3), ale po co nam ułatwiać pracę, a przecież o to prosiliśmy.


Wojtek, to nic nie znaczy, u mnie większość dodatków ma build 2.0 a robię wyłacznie w z2010 :-)
Ale widzę, że ze strony gościa głuchy telefon, ani info czy pomogło, ani dziękuję, ani pocałuj w du.pę. Prośby o dodatkowe informacje jak grochem o ścianę. Jedynie potrafi dopisać, że ma kolejny problem i chyba czeka łaskawie na nasze wypociny. Spadam z tego wątku i naślę tu rzufia z ciężką bronią :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 112 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3559
Skąd: Opole

Wysłany: 26-01-2014, 00:03   

Radek jak widzisz polityka miłości nie zawsze jest rozwiązaniem na "czerwone zło które tak tępi nowych na tym forum".
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 228 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5052
Skąd: Wrocław
Wysłany: 26-01-2014, 00:13   

RBach napisał/a:
Spadam z tego wątku i naślę tu rzufia z ciężką bronią :-)
ja mam wolne dzisiaj:-D
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
kacper0
nowy


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 26-01-2014, 13:18   

To może ktoś inny?
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 254 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3872
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 26-01-2014, 13:53   

kacper0 napisał/a:
To może ktoś inny?


To może zacznij się komunikować a nie czekasz na odgadnięcie twojego problemu przez innych?
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
kacper0
nowy


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 25
Skąd: Śląsk
Wysłany: 27-01-2014, 16:55   

Udało się, więc zamykam temat!
:-D :mrgreen: :-) :idea:
 
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 97 razy
Wiek: 31
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2233
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 27-01-2014, 18:39   

Ale masz jakieś uprawnienia by to zrobić?
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group