| Fiolek7 napisał/a: |
| Stało się, proces tworzenia tej wersji mapy został ukończony. Gotowy plik został wysłany na TrainzArt. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się na stronie. Co się zmieniło przez 2 lata, otóż:
* rozbudowa mapy o 5 km fragment linii 178 do stacji Wieszowa * rozbudowa linii 132 do przystanku Przezchlebie * rozbudowa mapy o fragment linii 147 do stacji Zabrze Północne * KWK Ludwik wraz z bocznicą i otoczeniem * stacja kolei piaskowej Przechlebie * hałda w Przezchlebiu * poprawki w otoczeniu i układzie torowym stacji Mikulczyce i kopalni Mikulczyce * poprawki w otoczeniu stacji Biskupice * wymiana rogatek i sygnalizacji przejazdów kolejowych oraz zwisów i wysięgników trakcji Ostatnie szlify wykonane były w TRS2006, także na pewno mapa działa w nim i w wyższych wersjach. |
| Korzeń napisał/a: |
| Prawdopodobnie zostaje analiza map (...) rastrowych z orsip'u. |
| Jamal napisał/a: |
| To tak naprawdę będzie moje ostatnie dzieło i na pewno znajdę czas, by je kontynuować aż do pożądanego efektu końcowego :) |
| Cytat: |
| Mam już olbrzymie doświadczenie i powinno się udać. Kiedyś już zrobiłem takie wielkie torowiska jak Gliwice, Lublin, Lublin Tatary, Chełm Wschodni, czy teraz Ełk i Korsze (torowisko w Korszach, jak wiesz, już jest gotowe finalnie). Nic mnie nie zaskoczy w kwestii infrastruktury. Oby to tylko działało. Potem to już tylko odrywanie kuponów, ale to dzieło będzie musiało teraz powstać, taki mam cel |
| Cytat: |
| Także Korzeń, jak masz cokolwiek to śmiało to mnie wal z tym: sugestie, plany, zdjęcia, info, cokolwiek. Ja to będę wszystko dokumentował. Dokładnie tak samo wygląda moja współpraca z Gryszaqiem odnośnie Korsze-Ełk. Wszystkie jego uwagi i materiały mam zarchiwizowane i na nich się opieram. |
| To tak naprawdę będzie moje ostatnie dzieło i na pewno znajdę czas, by je kontynuować aż do pożądanego efektu końcowego :) |
| Fiolek7 napisał/a: |
| Jamal, 2 lata minęły i żadnego newsa Plany stacyjne i zdjęcia podesłałem ci na maila jakiś czas temu, nie wiem czy dotarły |
|
Nie kojarzę, bym coś otrzymał od ciebie. Możesz podesłać mi jeszcze raz? |
| Dostałem i już zapisałem. Na pewno się przyda. P.s. Czy ktoś może mi doradzić program do generacji linii kolejowych wraz z topografią terenu? Wydaje mi się, że są już dużo bardziej zaawansowane i przyjazne użytkownikowi programy niż HOG z Microdemem. |