| camry2 napisał/a: |
| Dysk SSD wystarczy mi 128 GB |
| camry2 napisał/a: |
| dysków w sklepach jest pełno |
| Pawel_15 napisał/a: |
| (Radek, Ty mnie hejtujesz :D) |
| Cytat: |
| Wszystkie 128GB, z Ceneo. Widzisz różnicę w cenach? W TRAINZ w wydajności nie zauważysz, bo engine gry i tak nie wykorzysta. To, że ty kupiłeś, to nie znaczy, że każdemu masz wciskać. PRO to jest W PIP DROGI dysk, do naszej gry NIE WARTO za niego przepłacać. |
| Obudowę również bym zamienił na SPC Gladius M35. Wygląda o niebo lepiej od tej Aerocool. |
| nie będziesz krzyczał? |
| peeet2005 napisał/a: |
| Przysłuchuję się tej dyskusji i postanowiłem że dodam od siebie nieco z własnych doświadczeń, a nie tylko zasłyszanych czy przeczytanych wiadomości. |
| Zakupiłem więc nowy 256 GB ADATA i jak na razie miejsca jest dość. Mam na nim jak już wspomniałem TANE i TS12 a miejsca wolnego to ok 80 GB. Jak widać wiele nie zostało, ale jest miejsce na backupy i screenshoty |
| Typ dysku SSD może być dowolny a jedynym warunkiem powinna być szybkość ODCZYTU małych plików. |
| Co do pozostałych podzespołów to wg mnie wystarcza procek I5, najlepiej z serii K bo w razie potrzeby można bez przeszkód zwiększać wydajność. |
| A grafika GTX970 z 4 GB DDR5 albo z tych nowszych GTX1070. Od biedy i 1060 też styknie ale ma ona szynę tylko 192 bity więc od razu jest w tyle na starcie. |
| my dwa lamery z gimnazjum |
| Za chwilę okaże się, że coś jeszcze można na nim porobić, a być może TANE 2020 będzie wymagało w zalecanych i7 |
| ...
Wybór Intel i7 to akurat wyrzucanie niepotrzebnie pieniędzy w błoto. Przy dobrej grafice odczujesz może 4 FPS więcej na jakiejś mapie. Warto? Lepiej doinwestować w większą ilość pamięci RAM czy kupić naprawdę dobrą kartę graficzną .... |