FORUM PTT -

TS12 - Przeniesienie dodatków

KADZIO91 - 30-11-2017, 08:48
: Temat postu: Przeniesienie dodatków
Witam
Mam takie pytanie odnośnie przeniesienia dodatków(mapy i tabor) z polskiej wersji ts12 do angielskiej nie wiem gdzie ich szukać i jak do tego podejść żeby to działało :shock:
Z góry dziękuję za pomoc
RBach - 30-11-2017, 09:07
:
Skopiuj/przenieś cały folder Local, potem rozszerzona naprawa bazy.
KADZIO91 - 01-12-2017, 09:27
:
Witam
Skopiowałem folder local w końcu "przemieliło" i tabor jest :-)
A jeszcze mam pytanie odnośnie map które tworzę i ich zapisów w którym folderze ich szukać?
zolwik - 01-12-2017, 10:36
:
A czytasz czasem instrukcję do tego co używasz? Jest taki magiczny program jak cmp
KADZIO91 - 01-12-2017, 10:43
:
Witam
Jak bym wiedział jak to zrobić to bym nie pisał, a forum jest chyba po to żeby pomagać takim jak ja którzy się na tym kompletnie nie znają.
Czy może jestem w błędzie?
MalignusPL - 01-12-2017, 11:37
:
To w celach edukacyjnych otworz CMP, znajdz swoja mape i ppm otworz sobie lokalizacje pliku. Przy okazji nauczysz sie dwoch rzeczy:

gdzie cmp trzyma Twoja mape, jak mozesz ja przeniesc do innego trainza. To samo potem powtorz dla sesji. Alternatywnie mozesz sobie wyeksportowac do cmp i zainstalowac jak kazdy inny dodatek.

I tak, forum jest od szukania pomocy, przy zalozeniu, ze ktos wykonal minimum wysilku, a akurat procedura przenoszenia dodatakow jest latwa do odnalezienia i to nie tylko dla tej wersji trainza, ktora posiadasz.