FORUM PTT -

SZUKAM - ET21/22 adhd pod ts2010

Latia_9 - 04-09-2024, 18:10
: Temat postu: ET21/22 adhd pod ts2010
Witajcie koledzy!

Jest problem z et21 adhd, wyłazi żuczek w driverze i geodecie przy postawieniu naszego bohatera na tory. W wyniku, Et21 nie działa wcale. Nie da się go odpalić. Kiedyś pamiętam podejmował się tten temat gdzieś, ale już nie pamiętam czy tutaj, bo go nie znalazłem. W czym może być problem i czy jest jakieś rozwiązanie? @adamstan może wiesz coś na ten temat? Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
adamstan - 05-09-2024, 07:39
:
Bardzo dawno już nie odpalałem wersji pod TS2010 - ale jeżeli nagle przestał działać, a wcześniej działał, to pierwsza rzecz, której warto spróbować to
1. Pełna ("rozszerzona") naprawa bazy dodatków
2. Wyczyszczenie cache gry (folder TS2010\UserData\cache)

Zwykle pomagało na niespodziewanie popsute skrypty.

Oczywiście zakładam, że próbujesz to uruchomić w TS2010 właśnie, bo pod wyższymi wersjami ten skrypt zwykle nie działa lub działa źle.
Zwinny - 05-09-2024, 15:31
:
Jak dobrze pamiętam to w TS10 trzeba było obowiązkowo do ET21 dodać trainzowego maszynistę bo były problemy tylko nie potrafię sobie dokładnie przypomnieć czy z jazdą czy z odpalaniem.

Pozdrawiam
Adam
adamstan - 05-09-2024, 15:50
:
Bez maszynisty pojazd ADHD nie będzie jechał, ale uruchomi się, i nie będzie błędów skryptu. Ale teraz mnie naszło - kolega pisał o "żuczku"-ikonce błędu. W TS2010 była kropka. Żuczek wszedł w nowszych wersjach. Więc być może to po prostu niekompatybilność czegoś z czymś.
Latia_9 - 05-09-2024, 16:59
:
adamstan napisał/a:
Bardzo dawno już nie odpalałem wersji pod TS2010 - ale jeżeli nagle przestał działać, a wcześniej działał, to pierwsza rzecz, której warto spróbować to
1. Pełna ("rozszerzona") naprawa bazy dodatków
2. Wyczyszczenie cache gry (folder TS2010\UserData\cache)

Zwykle pomagało na niespodziewanie popsute skrypty.

Oczywiście zakładam, że próbujesz to uruchomić w TS2010 właśnie, bo pod wyższymi wersjami ten skrypt zwykle nie działa lub działa źle.

Z 2010 przekichano. Nie działa od czystej instalacji dodatku. Działam na TRS2012, ale wcześniej zawsze działało wszystko. Chyba coś ktoś gdzieś kiedyś pisał o zamianie jakiegoś pliku, tylko nie pamiętam gdzie. Spróbuję sprawdzić maszynistę, jeśli nie pomoże to napiszę tutaj ponownie. :-)
adamstan - 05-09-2024, 17:41
:
Niestety ja nie mogę nic poradzić w temacie 2012, bo tej wersji nie używam w ogóle.