FORUM PTT -

POMOC inne - Service pack

James - 22-02-2009, 14:44
: Temat postu: Service pack
Najgłupsze pytanie:Jak to się obsługuje,np.ściągam słupy telegraficnze ze strony grabsh,i wyskakuje te okienko z paczką z napisem My package.Jak to obsłużyć,prosze pomóżcie.
SM50 - 22-02-2009, 14:53
:
uruchamiasz pewne przez FF albo coś podobnego. Spróbuj uruchomić to np. z pulpitu.
James - 22-02-2009, 15:26
:
No ale się nieda inaczej tylko wyskakuje okienko z My package
zolwik - 22-02-2009, 15:53
:
ale co ma nazwa tematu do tego co piszesz w poscie?? moze jakis scren bo ja nie kminie o co chodzi...
James - 22-02-2009, 18:33
:
Screna nie zrobię,bo nie umiem.To jest okno.W prawym górnym rogu jest paczka z napisem My package
zolwik - 22-02-2009, 18:41
:
jak zrobic screna jest opisnae na forum .... w czasie gry masz to okienko
wciskasz klawisz Print scren

nastepnie wchodzisz w painta i wciskasz klawisz CTRL+V zapisujesz i wrzucasz na serwer fotosik czy cos innego....

ps. co do nazwy tematu wiesz co to jest service pack??
James - 22-02-2009, 19:37
:
Nie wiem,a w ogóle to mi się pomyliło zupełnie co innego,ale to jest Zawartość,czy coś takiego jeśli już nie chcecie tego tematu to go zamknijcię.Jak ściągnołem słupy telegraficzne z grabsh dłubanie.To jest okienko z napisem,,Content Dispatcher (v2.2)-[united]może to coś da...
margera - 22-02-2009, 19:39
:
James napisał/a:
Nie wiem,a w ogóle to mi się pomyliło zupełnie co innego,ale to jest Zawartość,czy coś takiego jeśli już nie chcecie tego tematu to go zamknijcię.Jak ściągnołem słupy telegraficzne z grabsh dłubanie.To jest okienko z napisem,,Content Dispatcher (v2.2)-[united]może to coś da...

Kolego, wystarczy przejrzeć forum, bo sam opisywałem krok po kroku jak zrobić i zamieścić w necie screena. A screen to podstawa przy opisywaniu problemu.
zolwik - 22-02-2009, 19:53
:
bez screna sie nei obejdzie....

a pozatym moze bys napisal jaka masz wersje gry.. skad ja masz ... i tak jak na poczatku... bez screna ani rusz....

muszisz wykazac troche inicjatywy
James - 22-02-2009, 19:58
:
Dobra może się uda wersja 2.4 2365,kupiona rok temu w Zakopcu orginał,może być?
zolwik - 22-02-2009, 20:09
:
a screena to pokazesz czy nie??
James - 22-02-2009, 20:43
:
Nie dam naprawdę sory,a może być opis?
Oto opis
Okno
Content Dispatcher (v2.2)-[unititled]
File Options Help
(rysunek z paczką) My Package
Może to coś da
Wariat - 22-02-2009, 20:54
:
Ściągnij jeszcze raz zapisując.
pietrek - 22-02-2009, 21:26
:
Ja co prawda jestem laikiem, ale zrozumiałem że próbuje ci się otworzyć za pomocą tego:
. Jeżeli tak to może jak najedziesz myszą na ten folder i dasz otwórz za pomocą z rozwiniętego paska powinna się pokazać taka ikonka:
.
Dodatki powinny domyślnie w TR04 po rozpakowaniu mieć taką ikonę. Myślę że jeżeli jej nie ma to coś przy instalacji gry poszło nie tak i można by jeszcze raz ją zainstalować.
James - 22-02-2009, 21:57
:
Pietrek dokładnie mi o to chodziło,tylko mów troche jaśniej.I napewno to jest tylko,że ja trochę jestem,,nie zajawszy tego co mi napisałeś.Może jakiś schemat?
pietrek - 22-02-2009, 22:34
:
Zwykle jak się sciąga jakiś dodatek, to po ma on już taki wygląd:
;
chyba że jest spakowany powiedzmy rarem ale to też zwykle po wypakowaniu ikonę ma taką jak wyżej.
Jeżeli masz inaczej to spróbuj na ten dodatek najechac myszką i po jego zaznaczeniu lewym, przyciśnij prawy raz i powinien się rozwinąć pasek w którym jedną z pozycji będzie "otwórz za pomocą" - i tam powinien być Content Dispatcher i wtedy najedź na niego myszą i lewym spróbuj otworzyć:

Tak jak masz tu podkreślone, on powinien się zrobić po najechaniu na niego niebieski (u mnie ma przynajmniej taki kolor) i wtedy go otwierasz. Jeżeli go tam nie będzie to może spróbuj otworzyć go z folderu w którym masz zainstalowaną grę, albo jeszcze inaczej:
wszystko tak samo jak napisałem tylko jak go tam nie ma, to niżej jest wybierz program i daj to a później znajź ten program i go otwórz, on jest zainstalowany w folderze gry.
Mam nadzeję że napisałem nie za bardzo chaotycznie.
James - 22-02-2009, 22:38
:
Dobra,dziękuje wszysktim za pomoc,temat można zamknąć...
mnich3001 - 23-02-2009, 23:38
:
"Cały problem" jest opisany w FAQ na www.ptt.trainz.pl ...