| Cytat: |
| - ostrzeżenia – 1 ostrzeżenie – BAN czyli zakaz pisania na 14 dni. |
| sony25 napisał/a: | ||
Czyli po 1 już zakaz pisania? |
| EU o4 napisał/a: |
| Ogólnoeuropejski system klasyfikacji gier PEGI (Pan-European Game Information) klasyfikuje TRS-a jako 3+ i moderatorzy powinni brać pod uwagę że na forum piszą dzieci 10-letnie i starzy wyjadacze kolejowi. Czasami można przymknąć oko na pytania takiego dziecka lub odpowiedzieć na takim poziomie jak zostało zadane pytanie a nie od razu mieszać go z błotem. |
| - zamieszczanie screenów – maksymalnie 3 miniatury w linii, po kliknięciu link do screena w pełnym wymiarze, pełny wymiar screene o objętości nie większej niż 250kb, |
| Jeżeli jednak znajdą się userzy, którzy będą mieli koniecznie do zakomunikowania informacje nie związane z główną działalnością Forum to zapraszam do „produkowania” się w HYDEPARKU, tam można pisać o wszystkim, ustroju, polityce, religii, seksie – oczywiście bez obrażania innych userów i zachowaniem stosownej kultury. |
| Czyli po 1 już zakaz pisania? |
| 2 tygodniowy zakaz po drugim warnie byłby chyba lepszym pomysłem. Ale co bardziej rozrabiającym można od razu wlepić warna o wartości 2. |
| Moim zdanie bany itp powinny pozostać w niezmienionej formie... miesiąc z jednym ostrzeżeniem to wystarczająco by dany delikwent dostał drugie i przynajmniej będzie wiecej spokoju ;p |
| Jeszcze proszę możliwość dania więcej niż warn o wartości 1 za jednym razem. |
| ... prawo nie dziala wstecz? |
| Czytam te uwagi o nowym regulaminie forum i widzę że wszyscy piszą tylko o kiju, a może by ktoś napisał też o marchewce. |
| Marchewka to problem nierozwiazany od lat ;) A jesli ktos chcialby uznac moderowanie za marchewke to wspolczuje pozniejszej pracy (moderator jest od sprzatania). |
| Czasami można przymknąć oko na pytania takiego dziecka lub odpowiedzieć na takim poziomie jak zostało zadane pytanie a nie od razu mieszać go z błotem. |
| a jak mu odpowiesz ze odp. jest na forum |
| taki dzieciak lepiej od starych wyjadaczy posługuję się slownictwem |
| raczej celujemy w ten drugi target ktory wymieniles |
| Jeśli zaś pomysł z podwyższeniem limitu padnie, proponuję o wstawienie zapisu traktującym o "odejściu od reguły" np. +/- 20kb. |
| bo potem bedzie ktos kto ma 271 i tez bedzie chial zeby zostawic |
| Teraz 99% osób daje sobie radę z limitem 250kb, także nie ma sensu go powiększać.
Co do warnów, obecny system jest dobry, nie ma sensu go zmieniać. |
| Ja tylko nie rozumiem, dlaczego konto ma byc zakladane na wieki wiekow amen. |
| Jeżeli jednak znajdą się userzy, którzy będą mieli koniecznie do zakomunikowania informacje nie związane z główną działalnością Forum to zapraszam do „produkowania” się w HYDEPARKU, tam można pisać o wszystkim, ustroju, polityce, religii, seksie – oczywiście bez obrażania innych userów i zachowaniem stosownej kultury. |
| Troche się obawiam tego. |
| Dlatego ja proponowałbym apolityczność forum, mimo wszystko. |
| Powiedzmy sobie szczerze, użytkownicy użytkownikom nie są równi, i to należałoby analizować przed odwoływaniem sie do ewentualnego regulaminu. |
| mnich3001 napisał/a: |
| - kto jak kto, ale, że Ty to napiszesz to się tego nie spodziewałem. Jesteś jedną z wielu osób, które właśnie chciały wykasowania konta, konto masz dalej, czasem coś napiszesz, po jakimś czasie wróciłeś na forum. Zupełnie nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie. Dane zawsze można zmienić.
|
| kilanziom napisał/a: |
| Dot. to także odwiecznego problemu że nieroby, lenie, forumowi politycy, niedoszli dyktatorzy i inni tacy usiłują BEZ PRZERWY zabierać na tym i na innych forach zdanie którym często prowokują jednostki kreatywne, aktywne, pozytywne do agresywnej wymiany zdań i wszystkich "w imie zasad" traktuje sie równo. To też wymaga przemyślenia i ja chcę to powiedzieć wprost: demokracja na forum internetowym to fikcja. Nikt mi nie powie że wszyscy są tu równi, bo jedno ideę tego forum doskonale rozumieją i robią coś fajnego a inni wpadają tu tylko po to żeby poleczyć swoje kompleksy lub usłyszeć co najmniej raz dziennie że są fajni.
Powiedzmy sobie szczerze, użytkownicy użytkownikom nie są równi, i to należałoby analizować przed odwoływaniem sie do ewentualnego regulaminu. |