FORUM PTT -

FORUM - shoutbox

mnich3001 - 30-05-2009, 08:59
: Temat postu: shoutbox
Jako, że shoutbox przynosi więcej złego niż dobrego postanowiłem go wyłączyć.

A panom, którzy angażowali się w nocną awanturę polecam, celem rozładowania emocji, strony raczej dla dorosłych.

Jak ktoś nie wie gdzie, co i jak znaleźć takie strony to na PW służę linkami.
matys73 - 30-05-2009, 14:18
:
To przykre ale racja po Twojej stronie. Aż żal było czytać to co się tam wyprawiało. Panowie to tylko zabawa, zamiłowanie do kolei i nie ma sensu się kłócić.
Krzychu - 30-05-2009, 14:48
:
A właśnie zastanawiałem się gdzie jest SB i czemu mi nie działa. No ale jak widać mnie wszystko działało, tylko władze go wyłączyły.
ToReN - 30-05-2009, 19:09
:
ehhh trochę szkoda że to zostało wyłączone :( przez nich ... tak każdy mógł se jakieś fajne/śmieszne/interesujące/etc. zdjęcie pokazać link czy coś i nie zaśmiecało się nowymi postami ... szkoda że przez głupotę cierpią inni.
irekec - 30-05-2009, 19:30
:
100% poparcia - fekalia i wazeliniarstwo lało się strumieniami od jakiegoś czasu - tego nie szło juz czytać .....
jpl - 30-05-2009, 19:33
:
ToReN napisał/a:
ehhh trochę szkoda że to zostało wyłączone :( przez nich ... tak każdy mógł se jakieś fajne/śmieszne/interesujące/etc. zdjęcie pokazać link czy coś i nie zaśmiecało się nowymi postami ... szkoda że przez głupotę cierpią inni.

Zawsze można założyć temat typu "Ciekawe linki", czy coś podobnego...
Tata Muminka - 30-05-2009, 19:33
:
Ech - znowu mi coś umknęło. Jakieś streszczenie?
kilanziom - 30-05-2009, 20:03
:
A ja popieram wyłączenie shoutu. Za często służył do wylewania swoich opinii, awantur, wymuszania sprawiedliwości na innych, spammerstwa itp.

Łukasz, krótkie streszczenie? noprob.

*Pan mar0, ex-admin GWT w czasach gdy serwis szedł na dno, wpadał sobie na shout powyżywać się na członkach EET i userach PTT: TRS2006 i Thalysie oraz zolwiku stosując wulgaryzmy.
*Pan mar0 dostaje warna.
*Po czasie warn wygasa.
*Pan mar0 ponawia historię
*Moderator ponawia warna
*Warn wyagasa
*Pan mar0 ponownie robi zadymę z tymi samymi ludźmi
*Moderator 3ci raz daje warna
*pan mar0 ignorując warna dalej kontynuuje awanturę.
*moderator banuje pana mar0.
*w ciągu paru godzin pan mar0 rejestruje się ponownie z konta klonu i atakuje shout
*Zgred banuje konto klon pana mar0.
*w ciągu nastu minut lukazs (ex-GWT) zakłada nowe konto RH88 i rozpoczyna podjazdówkę na shoucie - celem jest prowokacja m0ke, kilanzioma, TRS2006, zolwika, SU46-024 i Thalys'a do awantury.
*<przerwa na spanie> następny dzień wieczór.
*użytkownik lukazs pod fałszywym nickiem RH88 kontynuuje podjazdówkę na shoucie, poprzedzając ją stertą inwektyw via PW do Thalysa na forum TrainzMaps i stertą inwektyw do kilanzioma otwartym tekstem na shoucie (o lizaniu pały i inne takie)
*ekipa kilanziom, m0ke, SU46-024, TRS2006, SU46-024, Thalys i zolwik drwi sobie z użytkownika RF88 który w odpowiedzi straszy wyżej wymienionych sądem, policją, kodeksem karnym i innymi 'argumentami.
*ekipa wyżej wymienionych ośmiesza lukazsza robiąc wspólnie śmietnik na shoucie.
*mnich3001 podejmuje prawidłową decyzję o likwidacji shoutu.

I tyle. Narozrabialiśmy wczoraj, i nie ma shoutu. I bardzo dobrze, teraz powinno być więcej rzeczowych postów.

A od czego się zaczęło? A proszę uprzejmie:

http://s7b.directupload.n...29/93c29pl8.jpg

Użytkownik lukazs/RH88/mar0 czy jak mu tam wykazał się wysoką kulturą osobistą w swoim stosunku do innych użytkowników internetu, w wyniku czego zamiast zrobić to co zrobiłby dojrzały czlowiek - dać sobie spokój ;] zrobiliśmy mu 'spłuczkę'. Inne powody stosunku ekipy EET do użytkownika lukazs/RH88/mar0 są ładnie spisane w powodzie warna jakiego otrzymał od moderatora na forum TrainzMaps w dniu wczorajszym.

Więcej rzeczowych tematów!
Tata Muminka - 30-05-2009, 20:06
:
Czyli nic nowego :P
Jacek 83218 - 30-05-2009, 20:11
:
Dokładnie.
Kolejna wojenka z GWT.
Wydawałoby się że skoro GWT już nie ma, mamy takie sytuacje za sobą.
Niestety okazało się inaczej.
Av3k - 30-05-2009, 20:23
:
O jejku .....
Wnioskuję, że dla niektórych "kolej" pod postacią fikcyjna oraz realną to tylko przykrywka ;)

A tak na poważnie....
Wiadereczko łopatka i do piaskownicy!
mnich3001 - 30-05-2009, 21:06
:
kilanziom napisał/a:
*<przerwa na spanie> następny dzień wieczór.

He, niezłe. No niestety, czasem tak bywało, bywa i pewnie jeszcze długo bywać będzie, zawsze się "ktoś" znajdzie i nie jest to wada tylko tego forum ...
mnich3001 - 30-05-2009, 21:17
:
Widzę, że dyskusja nieco "zejszła", więc dla wyjaśnienia "ślad" po RH88:

IP Address: 81.190.242.124
Hostname: host-81-190-242-124.malbork.mm.pl
IP Reverse: host-81-190-242-124.malbork.mm.pl
Country: Poland (PL)
State or Province: 30
City or Town: Malbork
Internet Service Provider: Multimedia polska s.a.

i nawet nie chce mi się komentować ...
Patrykos - 30-05-2009, 21:19
:
Widać, że co poniektórzy mają nieźle pod łepetyną 'nasrane' i zamiast się cieszyć, że pewna ekipa ludzi produkuje lub wykonuje świetne dodatki/zdjęcia to robią wojenki. Sam taki byłem, wiem ale nie wyzywałem nikogo od chu. Myślałem, że grono pasjonatów kolei trzyma się razem, a nie walczy ze sobą...
erniesouchak - 30-05-2009, 21:25
:
Panowie, historia wylazi z szafy i sie smieje do rozpuku - od dawna wiedzialem ze akurat z tym czlowiekiem nie da sie dogadac i sporo osob moze potwierdzic ten fakt. Wyszlo na moje i tyle. Sprawiedliwosci stalo sie zadosc.
Lukasy - 31-05-2009, 08:10
:
No coz - wroblem wyleci, a wolem powraca.

Generalnie zestaw zachowan, jaki od paru lat serwuja nam krajowi milosnicy kolei lub komunikacji miejskiej, nadaje sie doskonale pod jakis socjologiczny wywod o wojnie i nienawisci.
bazler71 - 31-05-2009, 10:02
:
Krótko tylko bo mnie ta cąła sytuacja nie bawi w najmniejszym stopniu - w tej PW z TrainzMaps pojawia się moja osoba jako ktoś kto niby coś tam pisał o Thalysie - szczerze mówiąc nie pamiętam zupełnie o co może chodzić... a już na pewno nie pisałem o kolegach z forum w tym tonie jaki mamy zaprezentowany w tejże PW.
Anonymous - 31-05-2009, 10:51
:
A to jest bezpośredni powód zamknięcia SB.

[.......]
Tata Muminka - 31-05-2009, 10:58
:
Po co ponownie pisac o tym? Znowu ma byc awantura? Wykasowałem treść wpisu.
Tata Muminka - 31-05-2009, 13:01
:
Post Skupy został usunięty - panowie koniec. Porzucaliście się błotem na teraz starczy.
Skupa - 31-05-2009, 14:39
:
Już nie będę pisać tego co pisałem ale powiem jedno; lukazs tym PW się centralnie ośmieszyłeś