| zolwik napisał/a: |
| w jeleniej jest tylko jedna nastawnia. JG kiedys byly wykonawcze i dysponujace. ale teraz jest tylko jedna a w budzie dróżnika przejazdowego jest dodatkowo SKP ale pelni tylko role posterunku |
| czyli jak pani Krysia do mnie zadzwoni ze chce puscic drezyne do mnie po lewym to ja wciskam przy lewym torze (2w) przycisk Poz2w?? dobrze rozumuje?
i jak pociag wjedzie to SKP blokuje koncowy i po torze 2w znowu moge ja wyprawiać czy Krysia musi dać u siebie Poz? |
|
Podsumowanie: |
| Cytat: |
| czyli jak pani Krysia do mnie zadzwoni ze chce puscic drezyne do mnie po lewym to ja wciskam przy lewym torze (2w) przycisk Poz2w?? dobrze rozumuje?
i jak pociag wjedzie to SKP blokuje koncowy i po torze 2w znowu moge ja wyprawiać czy Krysia musi dać u siebie Poz? |
| Cytat: |
| Jesli ruch jest prowadzony normalnie (po prawych torach) to :
Podaje przebieg na tor 2w pociag mija semafor wjazdowy i blokuje sie blok poczatkowy - ja dzwonie do Krysi i mowie ze 66201 odjechał ( podaje godzine?czy przy tej blokadzie kazdy dyzurny pisze godzine zablokowania bloku poczatkowego) @Krysia powtarza: 66201 odjechał. w tym momencie szczelina Poz2w swieci sie na czerwono i nie moge podać wyjazdu dla innego pociagu |
| pietrek napisał/a: |
|
Tak. (Ale wcześniej musisz dać zgodę ustnie do tego by Krysia mogła jechać po lewym - są do tego odpowiednie formułki). Jak wjedzie do Ciebie to pani Krysia musi odblokować blok pozwolenia po potwierdzeniu przez Ciebie wjazdu pociągu (drezyny). |
| pietrek napisał/a: |
| Świetne! Brakuje tylko telefonicznego potwierdzenia przyjazdu do J.G. o godz. ... . |
| Bachu ale ja mowie czynnosci na podstawie tego co ja robie z JG.i wg tych przyciskow ktore mam na pulpicie a tam Po nie mam mam tylko Poz. wiec to co opisalem to chyba dobrze pod tym wzgledem. przy zalozeniu ze Po jest automatyczne... |
|
ale jak to leci z automatu to przy podaniu wyjazdowego Poz dalej swieci na bialo(mam pozwolenie) |
| a skad mam wiedziec kiedy blok zostanie zwolniony?? |
| zolwik napisał/a: | ||
Bachu ale ja mowie czynnosci na podstawie tego co ja robie z JG.i wg tych przyciskow ktore mam na pulpicie a tam Po nie mam mam tylko Poz. wiec to co opisalem to chyba dobrze pod tym wzgledem. przy zalozeniu ze Po jest automatyczne...
czyli jak pociag leci po lewym to odrazu tez zglaszam o ktorej przyjechał? czy pozniej jak chce odebrac pozwolenie to mowie krycha 66200 przyjechał o 21:43 czy dla 55674 wolna po 2? |
| no i sie wyjasnilo ;d
wiecie juz co to jest?? bo ja wiem ;d jest to półsamoczynna blokada liniowa z blokiem pozwolenia i izolowanym torem szlakowym role bloku poczatkowego i koncowego pelnia odcinki izolowane |