| kamil11 napisał/a: |
| Na szybko napisałem coś takiego:
http://kuid.trainz.orchia.pl/ jeśli macie jakieś propozycję lub jak zauważycie jakieś błędy to proszę pisać. Grafikiem nie jestem więc jak na razie jest to bez CSS'ów. Pozostaje kilka kwestii typu: - wszyscy czy tylko admini (wstępnie autoryzacja jest po IP) mogą dodawać KUID'y do bazy? - czy dodać obsługę stronicowania wyników? - sortowanie? Ten mały projekcik może być odpowiedzią na KuidLand :) |
| Cytat: |
| Ja mam jeden błąd, numer 401 Ta autoryzacja po IP jakoś dyskryminuje UPC? Bo net mam z kablówki. |
| kamil11 napisał/a: |
|
Wszelkie błędy/propozycje/uwagi proszę zgłaszać :) |
| Że się upewnię:
Najpierw: Będzie można dodawać linki do serwisów innych niż PTT? Ja chętnie uzupełnię bazę o swoje bzdury, ale większość leży na moim hostingu. Da się? |
| Druga rzecz: Dodawanie obrazków - będzie możliwe na zasadzie miniaturka prowadząca do dużego obrazka z zewnątrz? Na przykład na zasadzie odpowiedniej konstrukcji linku? |
| Trzecie: Dodałbym pole "Kategoria" - teraz jest p. obiekty torowe albo sceneria - fajnie by było móc uszczegółowić: nastawnie, domy, garaże, semafory, wskaźniki. Na zasadzie podkategorii na przykład. |
| tomek24 napisał/a: |
| Ładnie ale Ja bym zmienił te fajki na bardziej widoczne np czerwone by były bardziej widoczne :-) |
| kamil11 napisał/a: | ||
Sprecyzuje słowo "fajki" :) |
| tomek24 napisał/a: | ||||
Chodzi mi o te w kwadratach tam gdzie zaznacza się wersję gry :mrgreen: |
| Że się upewnię:
Najpierw: Będzie można dodawać linki do serwisów innych niż PTT? Ja chętnie uzupełnię bazę o swoje bzdury, ale większość leży na moim hostingu. Da się? |
| Druga rzecz: Dodawanie obrazków - będzie możliwe na zasadzie miniaturka prowadząca do dużego obrazka z zewnątrz? Na przykład na zasadzie odpowiedniej konstrukcji linku? |
| Lutek napisał/a: |
| Chciałbym to ujednolicić, najlepiej żeby wszystkie screeny były oparte na szablonie PTT. |