| drstrach napisał/a: |
| ... Jeśli udaje nam się pakować mapy razem z dodatkami ... |
| Dostojny Kocur napisał/a: |
| Ja przy reskinach mojego autorstwa chętnie tak zrobię, tylko jedno zasadnicze pytanie: jak to się ma z mityczną licencją? Jeśli mogę je bez problemu dołączać to czemu nie. |
| zolwik napisał/a: |
| kamil jesli nie jestes w temacie to nie zabieraj glosu ok? |
| ryszard napisał/a: | ||
Pierwszą podstawową sprawą powinna być definicja licencji na nasz użytek, czyli na co jest potrzebna zgoda autora dodatku, a do czego nie jest wymagane. O ile rozumiem potrzebę zgody autora na wydanie reskinu, to nie kumam czemu mam prosić o zgodę na dołączenie jego dodatku do paczki dodatków wydanych razem z mapą. |
| RBach napisał/a: |
|
A teraz idę po browara do lodówki :-) |
| Tata Muminka napisał/a: |
|
Za to dostaniesz varna - ja siedzę w robocie i popijam soczek jabłkowy :/ |
|
- umieszczenia na innych stronach bez mojej zgody - nie |
| Czy ja wiem - wystarczy umieścić info na stronie lub nawet w opisie dodatku. |
| Qń napisał/a: |
| Jeżeli ktoś publikuje swoją twórczość na jakichś specjalnych zasadach to trzeba to uszanować. Kropka. |
|
- mi osobiście podoba się pomysł jakiejś wspólnej licencji, do której dobrowolnie można przystąpić, nasza scena jest dosyć skonsolidowana i można coś takiego upowszechnić. |
|
- system "wolna amerykanka" to nie dla mnie. Bo za bardzo obawiam się, że będzie jak z tubisiami na zachodzie, najpierw prawo do ślubu, a w następnym kroku adopcyjne. Moja praca jest w 100 za free ale przykro by mi było gdyby w necie pojawiała się jako rzekome dzieło jakiegoś dzieciaka chcącego zwrócić na siebie uwagę. A historia pokazuje, że takie sytuacje się zdarzają. |