| Cytat: |
| Następnie należy wejść do katalogu w którym znajduje się gra i stamtąd skopiować plik mapki
z rozszerzeniem .Gnd. W przypadku TRS2004 ścieżka jest następująca: Auran/TRS2004/ World/Custom/Maps/PKD (moja nazwa mapki, a w środku plik o nazwie: PKD.Gnd). Plik ten należy wkleić do folderu, w którym znajduje się program HOG. |
| pietrek napisał/a: |
| A już się chciałem cieszyć że sobie odwzoruje po kawałku moje tereny. |
| Pewnie domyślnie jest ustawiona na 5m. |
| drstrach napisał/a: |
| Pietrek ogólnie rzecz biorąc HOG jest już przestarzały w TS2009+, niestety nie wykorzystuje 5m siatki, do tych wersji jest nowy program (nazywa się bodajże TrainzDem) i jest niestety płatny. |
| Tak mi się nasunęło pytanie czy można wymienić sieć trakcyjną na nowszą? Bo tą od TGGBF już mam wgraną. |
| Dzięki za odpowiedź na dwa pytania, drugie uprzedziłeś. |
|
Czy istniej w tym programie funkcja którą można by usunąć takie dwa kawałki. Oczywiście mógłbym zrobić to później, już w TRsie, ale obcinając teraz oszczędziłoby by czas. Przeglądałem funkcje tego programu i na nic takiego nie wpadłem. |
| avs1000 napisał/a: |
| Pietrek, a na pewno generują Ci sie wszystkie pliki w katalogu źródłowym HOGa? Moze to jest problem? Sprawdź wszystkie ścieżki. Po prostu plik gnd ( i reszta) musi generować się w tym folderze gdzie jest plik tile_blank.dat, o który HOG się awanturuje :)
PS. Plik tile_blank.dat znajduje sie domyślnie w katalogu źródłowym. |
| Dziś w końcu coś uzyskałem z HOGA w TS2010 |