| Cytat: |
| Prosiłbym również modelarzy o tworzenie dedyków z tej linii. Na pewno zostaną użyte :) |
|
Generalnie przed postem Kilana rozmawiałem na PW z Gryszaqiem i przedstawiłem mu dwie możliwości, których chcę się podjąć: Mazury 2013 - schematy i stan na dziś, bo chociażby sam Gryszaq mieszka tam, jeździ tam fiatami, etc. Bardzo mi pomoże. Uwielbiam rzeczywistość! Mazury 1980 - przerobiłbym w ciągu zaledwie 1 tygodnia ciężkiej pracy tak mapkę ze stanu 2013 roku, że idealnie mielibyśmy odzwierciedlenie złotego okresu polskiej kolei lat 80-tych. Dla mnie to pikuś ;) Już teraz są budynki i inne detale z okresu lat 80-tych. Budynki oczywiście da się tak przerobić, że przedstawią obraz lat 80-tych. Co Wy na to? |
| adamstan napisał/a: |
| Czy to jest wygenerowane w HOG-u, czy jakoś inaczej (TransDEM?)? |
| drstrach napisał/a: |
| Jamal a czy dalej mapa będzie robiona na 10m siatce?
Na 5 metrowej siatce możesz zrobić dużo lepiej wyglądające tekstury podłoża i całkiem niezłe nasypy |
| Podlesky napisał/a: |
| w czasopismach Koleje Małe i Duże są pod tematem "Ilostany" są opisane lokomotywownie Olsztyn i Ełk,a w nich wykaz taboru, przykłady relacji pociągów towarowych,krótka historia itd,itd.... W wolnej chwili podeśle Tobie te materiały. |
| kilanziom napisał/a: |
| Jamal, ale skoro robisz już taki projekt to nie pomiń tych linii bocznych, chociaż do pierwszej większej stacji (np. Olecko albo Węgorzewo) |
| Neri napisał/a: |
| Moja mapke na hogu przed oteksturowaniem zmieniam kwadrat po kwadracie na 5m.
Prawy klik na "dodaj nowy segment", zmien siatke i potem "dodaj nowy segment" na istniejacym fragmencie. WAZNE - robic przed jakimkolwiek teksturowaniem bo taka zmiana rozwala kompletnie wyglad. |
| No właśnie wszystko byłoby super, tylko wydłużanie trasy wyglądałoby następująco:
Korsze - Bartoszyce - 23km Kętrzyn - Węgorzewo - 33km Ełk - Olecko - 25km Giżycko - Kruklanki - 12km Wychodzi kolejne 100km torowisk... Razem 200km do roboty to mi się nie uśmiecha... Dlatego zdecyduję się tylko na wariant z Korsz do Ełku. |
| kilanziom napisał/a: |
| Wystarczy Ełk - Olecko, bo jest do tej pory czynna. |