FORUM PTT -

TS12 - Zbyt wąski HUD

SM50 - 08-02-2013, 18:39
: Temat postu: Zbyt wąski HUD
Witam, dzisiaj zakupiłem sobie TS12 (w Niemczech, jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie). Wszystko ładnie, pięknie działa, ale mam jeden problem, a mianowicie przy ustawionym języku polskim HUD jest za wąski, przez co nie pokazuje mi aktualnego ograniczenia i czasu. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu poza przestawieniem języka? Screenshota za Chiny Ludowe nie mogę zrobić, ale wygląda to m-w tak:

0km/h
PRĘDKOŚĆ
:
Wersja: Trainz Simulator (50027), oryginał oczywiście.
Jacek - 08-02-2013, 21:01
:
SS da się zrobić. Wyłącz antyaliasing w poczatkowych ustawieniach gry.
Chciałbym zobaczyć tego cudaka.
SM50 - 08-02-2013, 21:21
:
To chyba jakiś tępy jestem, bo mam w opcjach antyaliasingu wybór pomiędzy 2 i 4.

A może wyłącza się to gdzie indziej?

EDIT: Jednak mam screena. TS12 zapisuje je w User Data/screenshots

RBach - 08-02-2013, 22:57
: Temat postu: Re: Zbyt wąski HUD
SM50 napisał/a:
Wszystko ładnie, pięknie działa, ale mam jeden problem, a mianowicie przy ustawionym języku polskim HUD jest za wąski, przez co nie pokazuje mi aktualnego ograniczenia i czasu. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu poza przestawieniem języka?

Nie. Bug spolszczenia.
SM50 - 08-02-2013, 23:16
:
Ok, dzięki, ale jest może jakaś alternatywa w postaci zasady, czy czegoś podobnego? Zegarek się przyda, a przestawianie języka średnio mi się widzi :-/
zolwik - 08-02-2013, 23:23
:
zegarek na rękę, prędkość z haslera a ograniczenia? Pacza. Na wskaźniki
Voytek - 08-02-2013, 23:52
:
Jakby tu powiedzieć... Takiego skopanego HUD'a miał niemiecki TS ściągnięty z torrenta. Miał on lokalizację przeniesioną automatycznie z poprzedniej wersji TS i takich kwiatków tam było więcej. Niemcy coś tam kombinowali z edycja pod siebie i dlatego taki build 50027. Pozostaje Ci grać na interfejsie niemieckim.
Ja przetestowałem wydanie oryginalne auranowskie czy tam teraz N3V - digital copy (wiem przepłaciłem, ale nie jestem jedyny na tym forum, który to zrobił) polskie i niemieckie bo ciekawił mnie ten wysoki build (to jakaś germańska kompilacja). W sumie pozostałem przy wydaniu polskim.
SM50 - 09-02-2013, 17:01
:
Heh, w sumie to jakieś rozwiązanie Zolwik. Dzięki wam za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie: czy u was też w CMP wyszukiwanie trwa wieczność? Mam tylko większość dodatków z PTT i około 300 innych, na TC ładowało się szybko, a tutaj kaszanka...