| Qń napisał/a: |
| Doktorze, a da się w tej gierce zmienić loka przy pociągu? Tzn. Jedzie coś pod elektrykiem, trakcja się kończy, przepina się na diesla i jedzie dalej. Albo czy jest możliwość pozostawiania wagonów na stacji i zabierania ich przez inny pociąg (tak żeby zrobić obsługę odcinkową). Cała ta gierka wygląda mi na odświeżoną RailroadTycoon3, a tam były irytujące problemy z tym o czym piszę. Zdaje się, dobrze schemat ten działał tylko w części I. |
| Pawel_15 napisał/a: |
| - czy są większe miasta czy kilka małych osad?
- miasta mogą się rozbudowywać czy to co zastajemy na starcie jest już tak do końca? |
| - poza budową dróg w miastach możemy jeszcze jakoś ingerować w rozbudowę miasta (o ile te mogą się rozbudowywać)? |
| - występuje przenikanie obiektów? |
| - jak wygląda sprawa z fizyką i realizmem poruszania się pojazdów? |
| - tory tramwajowe mogą być ułożone tylko na jezdni (tak jak w TGG) czy mogą iść również obok, po trawniku (Cities in Motions)? |
| - mamy jakiś wpływ na budowę stacji, ilość peronów, torów, przeznaczenie (część pasażerska, część towarowa)? |
| - poza taborem gdzie są naprawdę ambitne plany można tworzyć i dodawać inne obiekty, nie wiem, takie jak chociażby nowe dworce z nowymi układami torów, nowe mosty, drogi, nastawnie, przystanki bus/ tramwaj, nowe typy skrzyżowań - jednym słowem wszystko co pomoże urealnić wygląd gry bez zabicia jej strategicznego charakteru i jednocześnie przybliżając nasze rodzime klimaty? |
| - mapy tylko wbudowane czy można tworzyć swoje? |
| - multi w kilka osób czy tylko single? |
| ryszard napisał/a: |
| Rozumiem, że doctore będzie nas informował na bieżąco, o postępach w ewolucji tej gry |
| polak napisał/a: |
| -Czy jest tam przewóz poczty jak to miało miejsce w RT3 ? |
| -Jak wygląda przewóz towarów ? Jest jakoś bardziej rozbudowany ? |
| A posiadając AMD triple core 2,1 GHz, 4,5 GB RAM, karta grafiki 1gb GEFORCE GAINWARD GT630 powinno chodzić bez problemów, lecz gdy oddale lekko kamerę to fpsy spadają spokojnie do 10 :/ Nie wiem czy to wina złej optymilizacji czy mojego sprzętu ;) |
| Cytat: |
| Powalcz trochę z ustawieniami graficznymi, wyłącz anty aliasing i refleksy wody (nie wiem czy się da?), może coś pomoże. |
| A pracowników do zakładów pracy trzeba dowozić ? |
| Są jakieś końcowe towary tak jak to było bodajże w RT3, że należy je dowieźć do miasta ? ;) |