| SM50 napisał/a: |
|
Niestety nie mogę w grze otworzyć tex, czyli płot jest biały :( Czy może ma ktoś na to sposób? |
| SM50 napisał/a: |
| Czy rozmiarem tex może być 16x128 lub 16x512 ? |
| EP09-043 napisał/a: |
| Zapisałeś w BMP? To bardzo źle. Zapisuj w TGA |
| Cytat: |
| Teksturę trzeba zapisać w formacie *.tga (można przekonwertować z np.: *.bmp za pomocą programu „IrfanView”(przynajmniej ja tak robię) |
| mgarkowski napisał/a: | ||
Dlaczego źle, ja używam bmp i nie mam problemów z tex. |
| mgarkowski napisał/a: | ||
Dlaczego źle, ja używam bmp i nie mam problemów z tex. Czy używasz nakładki TACS ?? i czy pod koniec pracy używasz opcji nadpisania tex w gmaxie?? |
| Maki napisał/a: |
| Jak eksportujesz plik 3D, to wyskakuje okienko "Czy chciałbyś nadpisać wszystkie istniejące pliki texture.txt?" "Do you wish to overwrite all existing .texture.txt files?" Klikasz Yes :)
Chyba o to mgarkowski pyta. |
| sony25 napisał/a: |
| Jednakże każda ingerencja w mesh powoduje, że trzeba ponownie nakładać teksturę. |
| Kod: |
|
 kuid <kuid:246880:0002> region "Poland" type "perony" light 1 asset-filename "peronn3" grounded 0 length 5 bendy 1 istrack 0 trainz-build 2 category-region-0 "PL" category-era-0 "2000s" category-class "SS" kind "track" username "peronn3" author "SM50" organisation "PKM" contact-email "almateo@o2.pl" contact-website license "Dodatek możesz używać do woli w grze, jednak jesli chcesz go zmienić, a po zmianie publikować, musisz zyskać zgodę autora, zezwalam na przesyłanie dodatku drogą e-mail bez mojej zgody" kuid-table { } |