FORUM PTT -

NOWE - Warsztat Patryka

Espen - 26-06-2026, 09:03
:
Dopytam tylko czy jest opcja uruchamiania i gaszenia silnika jak w naszych ADHD czy po postawieniu na torach od razu pyrka?
zimny007 - 26-06-2026, 10:40
:
Railwoj napisał/a:
zimny007 napisał/a:
Witam, pisałem o braku możliwości postawienia taboru na torach, pomimo braku błędów.

Którą masz wersję gry przede wszystkim? Napisz post w dziale "Problemy" i załącz wszelkie screeny z menu gry (Content Managera / Menadżera Zawartości), tak żeby było widać status lokomotywy jako dodatku. Inaczej nie sposób ustalić, w czym tkwi problem. A nie jest to problem po stronie Autora dodatków.

Mam TRS19 Platinum Edition. Teraz zauważyłem, że to kabiny ET22 i EU07 wywalają mnóstwo błędów skryptu.
Railwoj - 26-06-2026, 14:31
:
zimny007 napisał/a:

Mam TRS19 Platinum Edition. Teraz zauważyłem, że to kabiny ET22 i EU07 wywalają mnóstwo błędów skryptu.

Pobierz najnowszą wersję biblioteki skryptów ADHD (v64 bodajże) z DLS. Patrz post RBacha i Pseda powyżej.
adamstan - 26-06-2026, 16:08
:
I koniecznie trzeba skasować wszystkie stare wersje, a potem najlepiej dla pewności puścić naprawę bazy. Jakieś stare wersje taboru i kabin ADHD (np przeniesione z TS2010 albo wycieknięte stare bety) też mogą mieszać. Niestety w tym temacie Trainz zachowuje się dość wrednie - sam od czasu do czasu mam dziwne przypadki, kiedy nagle nie wiadomo dlaczego jakaś kabina nie działa z powodu wysypania skryptu, a po paru restartach gry (albo odpaleniu w międzyczasie innego pojazdu) nagle się naprawia.
SPawel2007 - 09-07-2026, 22:31
:
Mm problem z siódemką oraz byczkiem. Po nabiciu sprężarki pantografy się nie podnoszą (w edycji powietrze jest zaznaczone), manometr wskazuje prawidłową wartość a w siódemce po załączeniu baterii nic się nie dzieje. Możliwe, że coś źle robię? Wersja to TRS22, więc z zasady powinno działać
Patrykos - 11-07-2026, 19:02
:
Hej,
na dzisiaj przygotowałem inną znaną i lubianą siódemkę z floty PKP Cargo - EU07-128. Poniżej kilka screenów i zapraszam na patrykos.kolej.org.pl.