| Cytat: |
| Dodaj odpowiedniej tekstury pod drzewami, powinno być ciemniej. |
| Poza tym co napisał Olek, muszę przyznać, że nie mam uwag :) przyjemne dla oka! |
| Nie trzeba dać tutaj stop i wskaźniki? |
| Mam pytanie natury technicznej: czy mapę ciągniesz do krawędzi segmentu i tam tło, czy tylko w takim zakresie jak widać z poziomu mecha w loku? |
| Tutaj robiłeś z gruntu czy na nasypie spline? |
| tylko gdzie ona się kończy ? |
| Nie wiem jak to drugie mogłem przeoczyć |
| Jak zawsze kilka rzeczy wymaga dopracowania |
| Pawel_15 napisał/a: |
|
- Ostatnio prześladuje mnie koszmar w którym pewien znany parzystokopytny użytkownik pisze recenzję finalnej wersji mapy i nie zostawia na mapie suchej nitki - tu błąd, tam zła tex, tutaj inny budynek, tutaj źle, tam za daleko etc. No i wtedy budzę się zlany potem... |
| Jacek napisał/a: | ||
A ja mam uwagę filozoficzną i nie jest ona tylko do Ciebie tylko do wszystkich geodetów ze mną na czele. ;)
- skoro mamy tego świadomość i wiemy co wymaga dopracowania, to może warto dopracować i dopiero wtedy pokazać? Bo tak to to mi wygląda na taką asekurację: nie krytykujcie za bardzo bo ja się zabezpieczyłem: pewne rzeczy wymagają dopracowania! To samo dotyczy tego: wskaźniki i inne rzeczy dam na końcu. Tzn. że będziesz nam pokazywał jeszcze raz te same screeny? Przecież mapę oceniamy jako całość a nie czy fajnie robisz pomorski klimat. Fajnie robisz. Mnie się podoba. :) |
| Proponuję też pozamykać na mapie jakieś pełne relacje pociągów zanim coś wydasz - powiedzmy, że Kościerzyna - Czersk albo chociaż Bąk - Czersk. Albo jedź od razu Kościerzyna - Wierzchucin i już ;) |
| Zacznę od pytania - a co to za zwrotnice? |
| Ten las powiewa nudą, wiem że w rzeczywistości jest podobnie, ale można by coś wymyślić by to urozmaicić. Na nasypie daj również trawę przy szynach. |
| Wskaźniki mógłbyś trochę pokrzywić. |
| Cienie pod wiaduktami. |
| Pędni brak. |