FORUM PTT -

NOWE - Dodatki od Margery

jagg - 04-03-2025, 16:12
:
Ty dropbox linky nejsou dostupné ;-)
margera - 04-03-2025, 17:42
:
Cytat:
Ładne. A nie chciałbyś wrzucać tego na przykład na TrainzArt.pl? Na Dropbox dzisiaj jest, jutro może już nie być. Na stronie pewniej no i większe zasięgi :-)

Jasne, chętnie skorzystam :) dodatki wrzucam też na Download Station i aktualnie czekają na zatwierdzenie :)

Cytat:
Ty dropbox linky nejsou dostupné ;-)

https://www.dropbox.com/s...t=lpmyzs8i&dl=0
Teraz powinny być dostępne :)
margera - 05-03-2025, 10:38
:
Korzystając z kilku wolnych dni, dalej ciągnę passę dodatków :) Tym razem opuszczony, drewniany dom z Otwocka. Został on wyburzony w 2023 roku, a w jego miejscu powstaje blok mieszkalny.

Kudłaty - 06-03-2025, 10:10
:
Tekstura trochę się wygina na bocznej ścianie :)

Spróbuj też popracować nad teksturą futryn w oknach - przy odrobinie pracy uzyskasz efekt jakbyś robił zdjęcie "na wprost" - teraz widać, że fototez była robiona pod kątem.

Baner "usługi szklarskie" moim zdaniem wymaga zdjęcia jasności :)
Espen - 06-03-2025, 10:18
:
A dałoby radę zrobić wersję bez tego wielkiego bazgroła?
margera - 06-03-2025, 11:37
:
Fotka była robiona centralnie na wprost :)

Nad boczną ścianą trochę popracuję, może uda się coś wyprostować. Co do bazgroła, to jedyna opcja, to przekopiowanie piętra na parter.
EDIT

Wyrównałem boczną ścianę i dorobiłem drugą wersję bez graffiti :)

Espen - 06-03-2025, 15:14
:
Z bazgrołem na dzisiejsze czasy, bez bazgroła na mapy traktujące mniej współcześnie :-)
No co tu dużo pisać, ładnie, podoba mi się.
Kanclerz - 07-03-2025, 09:29
:
Zwróciłbym uwagę również na teksturę papy - moim zdaniem jest zbyt monotonna. Boczna krawędź dachu nad rynną powinna dostać kawałek podbitki i załom papy.
margera - 25-03-2025, 22:00
:
Cytat:
Zwróciłbym uwagę również na teksturę papy - moim zdaniem jest zbyt monotonna. Boczna krawędź dachu nad rynną powinna dostać kawałek podbitki i załom papy.

Tutaj ciężko było wyciągnąć coś ze zdjęcia ale w przyszłych produkcjach postaram się zwrócić na to uwagę :)

Tymczasem, kolejny mały budynek z Otwocka - Teatr im. Stefana Jaracza, który pełni także funkcję małego kina studyjnego :)

Na razie wleciał na Dropbox, a za chwilę wleci na Download Station.
https://www.dropbox.com/s...t=lpmyzs8i&dl=0
margera - 04-03-2026, 14:05
:

Gdyby ktoś był zainteresowany, to wrzuciłem na Dropboxa kilka nowych dodatków. Chwilowo mam problem z logowaniem na Auran i czekam na odpowiedź z supportu, więc na Download Station wjadą z małym opóźnieniem :)

- Zestaw budek bazarowych,
- budka telefoniczna,
- peron Otwock (przed remontem),
- magazyn kolejowy Warszawa Falenica.