| Kod: |
| collision-data-generation-mode "separate-shape-triangle-mesh" |
| RBach napisał/a: | ||
Są jeszcze sygnalizatory z gongami "wbudowanymi" - i te też trzeba poprzerabiać. A, są też mechaniczne rogatki, które w TANE też dzwonią, jak chcą Na początek musisz sprawdzić długość trwania dźwięku (czyli długość pliku dźwiękowego) dla każdego dodatku, który gęga / dzwoni /buczy / pierdzi / ćwierka. Następnie trzeba toto wpisać do configu w sekcji Extensions (tag się jakiś wymyśli, to akurat obojętne). Ja poprawię skrypt, żeby obsługiwał ten wpis i gęgał / dzwonił /buczał / pierdział / ćwierkał zgodnie z tymże wpisem, podeślę i podmienisz. I na koniec trzeba to spakować i wysłać do mnie, żeby uaktualnić paczkę |
| bazler71 napisał/a: |
|
1. Rampy czołowo boczne drstracha - chyba 3 są ok i mucha nie siada a akurat ta którą mam na Hołopolu jest półprzezroczysta jakby miała coś teksturami/alfą - nie wiem - mało się znam. Błędu nie zgłasza. |
| bazler71 napisał/a: |
| 2. Jedne egzemplarze taboru mają całkiem ładne szyby - to znaczy są lekko matowe, ciemniejsze o ton od otoczenia itd. Inne natomiast mają jakby zupełnie przeźroczystą dziurę wyciętą w pudle. Wiem. że z tym aktualnie mocuje się Kilan natomiast intryguje mnie to czasem w modelach jednego autora i wg info ze strony dostosowanych do TANE jest różnie - przykład 409Da (jest ładnie) i 401Da (jakby ktoś wyjął szyby) - modele Xoner i Mint. Stonki z TrainzArt są ok a już np SU46 nie za bardzo? Ma ktoś ideę? Z niektórymi zjawiskami spotykam się pierwszy raz to pytam mądrzejszych :P |
| Zmiennik115 napisał/a: |
| Takie błędy prawie w wszystkich semaforach:
VE197: Błąd składni w skrypcie „sbl_client.gs” dla dodatku <kuid:567093:46> "SBL 4 L Black" TrainzBaseSpec::CacheScripts> ** GSC> Could not read file sbl.gs. Could not read file sbl.gs. Sygnalizacja przejazdowa ma identyko, wszystko chodzi na skryptach Rbacha. |
Nie masz aktualnych bibliotek. |
| <kuid:567093:46> "SBL 4 L Black" |
A co to za semafory SBL? Bo nie kojarzę? Jeżeli SBL na moich kuidach działa, to zwróć się do autora tych dodatków o zrobienie poprawki. |
| A mógł byś podpowiedzieć jaki wpis zrobić w configu lub zmienić, był bym wdzięczny. |
| Ok, tylko jak wpisywałem błąd w Google to owszem wyskakiwał temat na forum PTT ale nie było rozwiązania tego błędu, czyli mam stworzyć nowy plik textury o takiej samej nazwie tylko w małej rozdzielczości odpowiadającej dla Trainz?. |