| Thalys napisał/a: |
| O, tyku tyku. :D Potestujemy. :)
Fajnie, że wyszedł. :) SPOT też niebawem? |
| Thalys napisał/a: |
| Wiadomo, to od siebie dorzuce w ramach koncertu życzeń ED59 i umre szczesliwy :P |
| xsoner2010 napisał/a: | ||
Za jakiś czas, najpierw kończymy już zaczęte modele |
| Railwoj napisał/a: | ||||
Właśnie testowałem EN57-840. Wizualnie super, tak sam model jak i kabina. Dzięki za ezecika w aktualnym malowaniu Polregio i sensowne umieszczenie punktu widoku z kabiny trochę wyżej, niż tuż nad samym pulpitem. Jest też niestety pewien problem. Skrypt en57 (ra+rb) i en57b (człon s) spowodowały zwiechę u mnie w trawniku 114800 w trybie dcc, przy pierwszej próbie jazdy w trybie AI. Po otrzymaniu polecenia "nawiguj do znacznika toru" AI próbowało włączyć światła czołowe. To wywołało klasyczne objawy problemu ze skryptem: próba włączenia świateł przez AI po ruszeniu skutkowała pokazem slajdów i po chwili całkowitym "freezem" trawnika. Problem nie nowy, dokładnie ten sam, co w wielu polskich lokach, które w skrypcie w dziale "setlamps" mają pod koniec sekcji wpis "getmytrainstate" czy coś podobnego. Problemu można nie zauważyć, gdyż nie występuje przy jeździe z ręki, tylko przy sterowaniu przez AI. Doraźnie poprawiłem u siebie na własny użytek. Ale jeśli w planach jest, jak widzę, wydanie innych wersji ezecika, to może warto byłoby rozważyć autorską poprawkę skryptów? Pozdrawiam i trzymam kciuki. |
| xsoner2010 napisał/a: |
| Dzisiaj takie oto dodatki wrzuciłem na stronę Obrazek Obrazek Wszystko co tu widać jest wyjęte z modelu stacji Warszawy zachodniej, będzie tego więcej za jakiś czas |
| IC PILSKO napisał/a: | ||
|
| Bandyta napisał/a: |
| Hmm. Usunąłem ale dalej widnieje jako obecny i brakujący. dodatkowo klikając "wyświetl zależne" pokazało mi ze ten kuid jest potrzebny do 64 dodatków. Głównie Piotra z Ptram.
Edit. Ściągnalem z kuid ru ten dodatek i pokazuje mi że błędny. Bład brzmi nastepująco. TADGGetSPaceFromAsset>no local file avaklaible for kuid:-10:172>[<kuid:-10:172>] |