Wysłany: 23-04-2008, 18:36 Problem z instalacją dodatków (trs2004)
Witam wszystkich miłośników kolei i trainz. Pewnie tematy typu ,,Problem z instalacją" ,,Nie działa mi" stały się już dla was nieco nudne, lecz jednak licze na waszą pomoc. TRS-a mam już spory czas, a gdy założyłem internet jakieś pół roku temu to odrazu postanowiłem pościągać sobie parę dodatków - niestety to były tylko próby. Wiem że potrzebne są wszystkie wózki fizyki silników itp. Ale nie oto chodzi. A więc tak: Pobrałem wagon z wagony osobowe pvl a wagon to PVL Bdhpumn v.01 włączam gre, patrze na lokomotywownie i normalnie wagon się pokazuje. A więc idziemy dalej. Włączam geodetę powiedzmy linia: Alpejska zima (z trs-a), daje tam ten wagon, jakąś lokomotywe i zapisuje. Idziemy dalej... Wchodze na maszynista włączam sesje i tu sie pojawia problem. wyskakuje mi błąd : Wystąpił krytyczny błąd skryptu. i dalej napisy po angilesku. Zrobiłem zdjęcie tego co mi się wyświetla. (tylko nie wiem jak go tu na forum wrzucić) To moje gg: 10334081 Słuchajcie bardzo licze na waszą pomoc z góry wielkie ale to bardzo wielkie dzięki.
http://www.trainz.org/ptt/index.html
tu to masz
ps. nie łatwiej zrobić screena klawiszem print screen, włączyć painta i wkleić, a nie cyfrówką focić ekran?
No cóż to co przyjemne zawze jest ciężkie do osiągnięcia . Natomiast gdy ściągam wagon z wagony SP2 włączam gre i chcę zobaczyć wagon to robi się ciemny ekran i pojawia się takie coś : http://www.fotosik.pl/pok...69806f0bdd.html (wiem że można nacisnąć print screen ale tym razem zrobiłem fote) Niestety osłabia mnie już to pobieranie tych wszystkich wagonów ale coż takie jest życie. Może kiedyś sie uda.
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 23-04-2008, 20:55
@Szumacher: Nie musisz ponownie pobierać dodatków ani ich instalować, wystarczy że przed usunięciem TRS wytniesz i przeniesiesz w inne miejsce na dysku folder (u mnie jest na D:)
D:\Program Files\Auran\TRS2004\World\Dispatcher\Downloads oraz
D:\Program Files\Auran\TRS2004\World\Custom
Dopiero wtedy usuń TRS a potem go zainstaluj razem z SP2 i SP4, potem wystarczy ponownie przenieść ten folder w swoje miesce i nic nie tracisz.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez mgarkowski 23-04-2008, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
"Skopiuj World oraz Engine, poniewaz duzo lokomotyw posiada w tym folderze wiele swoich cech.
Mialem troszke inny problem. Zobrazowalem Worlda. Ale wlasnie te, co mialy swoje czesci w Engine - nie funkcjonowaly. Musialem na DLS-ie lub na stronach tworcow szukac tychze czesci."
Dlatego bardzo bym zalecal zapisanie do obrazu tych folderow!!!
Potem moga wystapic nieprzyjemnosci podczas gry.
Ja teraz osobiscie kupilem na Gram.pl za 9,90 TRS 2004, gdzie SP4 jest wgrane przez tworcow. Dlatego tez tym problemem nie musimy sie juz przejmowac.
Cena naprawde atrakcyjna.
Mam teraz starszego i nowszego TRSa, ale korzystam wlasnie z nowszego, gdyz nie musze sciagac plikow SP.
Wysłany: 02-05-2008, 10:54
ja mam taki problem sciagnolem sobie kilka lokomotyw (ET 41 ET22 I EU 07) gdy chcem je dodac do mapy zadna z nich nie pjawia sie po ustawieniu na torach w czym tkwi problem ;/