Drogi, zieleń, tekstury do wymiany. Pościągajcie więcej dodatków, bo mapka kojarzy mi się stylem z moją mapą SKM którą robiłem... Hmmm... 5 lat temu? ;)
Gdynia Główna z tej mapki istnieje, już chyba 2 lata, od tego czasu zdążyliśmy ściągnąć ogromną ilość dodatków, z których będziemy korzystać w dalszych fragmentach mapy, a Gdynię Główną w miarę wolnego czasu postaram się dostosować do obecnych standardów;)
Myślałem nad wymianą peronów na te które wczoraj zrobił Mangus: LINK
Co o tym sądzicie?
_________________ Iwan
Ostatnio zmieniony przez Iwan 25-04-2008, 09:28, w całości zmieniany 5 razy
No wszystko ładnie pięknie wygląda. Tylko przyczepił bym sie do koloru bramek, oraz pól bramek, mianowicie one nie są takiego kolory, przynajmniej te co są nad peronami. Mają one bardziej szary kolor. Idealnie pasują te od Chestera tylko że druga wersja. A nad głowicą rozjazdową od strony Gdańska to już wogole inna bajka, bramki w kolorze niebieskawym.
Taki drobny szczegół, ale zwracam na niego uwagę. Nie każe Ci tego wszystkiego wymieniać teraz, ale jak byś to zrobił to by było jeszcze realniej. Na tym drugim screenie jest taka paskudna zielona ławka. Wymień na jakąś bardziej polską.
Tak poza tym to ciężko wyłapać jakieś inne błędy, bo robione z żabiej perspektywy. Podnieś kamerę trochę wyżej, i rób screeny z większej wysokości, będzie widać układ torowy, czy jest poprawnie zrobiony. No i oczywiście perony. Szczególnie chciałbym ujrzeć to drugie, gdyż w GGKB, niedokońca poprawnie te perony są zrobione, mam nadzieje że tu będzie z tym lepiej.
Obecnie Gdynia Główna w rzeczywistości jest w trakcje modernizacji i dlatego wymieniane są słupy trakcyjne na te niebieskawe. Nasza mapa zakłada 2 wersje, obecną oraz tą po modernizacji, bo z tego co wiadomo to stacja ma się bardzo zmienić. Słupy Chestera v.2 będą tymi po modernizacji.
Pozdrawiam
_________________ Iwan
Ostatnio zmieniony przez Iwan 28-04-2008, 20:39, w całości zmieniany 2 razy
Jest ok, jak element , który być może znacznie usprawniłby , jak i sprawiłby, że mapa zaczęłaby mieć głębię, polecałbym tła... Bo tak pusto , to nawet teraz wygląda trochę dziwnie. No i Sopot aż się prosi o zestaw kamienic i arkady przy wiadukcie niedaleko Monte Cassino .
Tyle ode mnie, jeśli mógłbym w czymś pomóc coś sfocić w okolicy to się polecam- mieszkam na granicy Gdańska i Sopotu, więc się polecam.
P.S.
Macie może wysokie perony SKM, będące nadal na większości przystanków (np. na Zabiance, w Oliwie, Orłowie itd...?)
Nie bylem nigdy na dworcu Gdynia Głowna ale czy te bramki rzeczywiście stoją tylko na jednej "nodze"? Dziwnie to wygląda.
Rzeczywiście na stacji Gdynia Gł. znajdują się takie bramki "na jednej nodze", ale wyglądają one inaczej niż na screenach. W rzeczywistości są to dwie połączone półbramki z wysięgami na dwa tory, ale wysięgniki wiszą po dwa na jednym rękawie, a półbramki są starej konstrukcji. Kolejna rzecz do poprawy...
Pawel_15 [Usunięty]
Wysłany: 13-05-2008, 14:42
Do TRS nie ma wszystkich rodzajów bramek czy słupków trakcyjnych stworzonych...
Gryszaq [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2008, 11:00
I przede wszystkim strasznie mało rodzai i kształtów wysięgników... Co do realności mapy wysięgniki powinny być teownikowe, a nie rurowe jak na screenach. Czasem z powody braku odpowiedniego kształtu wysięgnika rurowego myślę, że nie byłoby zbrodnią dać rurowy i na odwrót, no ale jednak wszystkie rurowe nie wyglądają dobrze na tej stacji
No a ja pytam, czy będzie łączona z projektami Kilana i pochodnymi z terenów kaszubskich?
Raczej nie.
Pawel_15 [Usunięty]
Wysłany: 28-05-2008, 09:41
Jarek567 - Nie wiem czy wiesz ale pytania typu kiedy nie są mile widziane :) Gryszaq, jak chcesz to sobie połączysz choć ja nie widze sensu. Już chyba u nas pisałem jakie odcinki będą wchodziły w ten pack. Gdynia - Kościerzyna - Bąk - Czersk - Szlachta - Lipowa Tucholska - Wierzchucin. Bąk - Lipowa - Wierzchucin. Kościerzyna - Chojnice. Chojnice - Czersk, Łeba - Lębork - Kartuzy - Somonino. Kartuzy - posterunek w Glińczu (koło Żukowa wsch.) Kartuzy - posterunek Glińcz - Stara Piła - Kokoszki. Stara Piła - Kolbudy - Pruszcz Gdański. To chyba na tyle, numerami byłoby szybciej ale wolałem nazwami stacji...duzo tego :)