Pomógł: 118 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 04-10-2011, 23:35 Cukrownia Strzeszyn
Fikcyjna wąskotorowa mapa kolei cukrowniczej o rozstawie 750 mm należąca do Cukrowni Strzeszyn. Pierwsza część mapki to lekko ponad 5 km szlaku, który rozpoczyna się Cukrownią Strzeszyn, a kończy ogólną ładownią buraków. [ TS2009 ]
Druga nitka w przygotowaniu :)
Lista kuidów, która przyda się przy pobieraniu mapki.
Już Cię nie lubię ;p To jest/będzie mapka segmentowa czy coś na dłuższą metę?. Fajnie się zapowiada, widziałem w temacie "screeny" tą mapę i zastanawiałem się gdzie ona może być.Potem właśnie pomyślałem, że to pewnie twoja osobista mapka.Fajna,robi klimat.
Ostatnio zmieniony przez Damiaan3 05-10-2011, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 118 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 05-10-2011, 12:00
6 km ma jeden odcinek, drugi będzie miał tyle samo więc łącznie +/- 12 km szlaku + bocznia 1435 mm, ale bez żadnego szlaku jedynie jakby odgałęzienie ;)
+ mapa będzie miała dodane realne dźwięki z pracy cukrowni. Muszę tylko się wybrać w jakiś fajny wieczór do nakielskiej cukrowni nagrać dźwięk i wrzucić do Trainza.
6 km na wąskotorówke to niemało. Chyba ze ktos poprzestaje na sporadycznych drzewach i teksturach gruntu, a Lutek widac dba o szczegóły które przy jeździe c.a. 20km/h musza byc widoczne.
Wysłany: 03-11-2011, 16:32
Trainz to zabawa i tak miało być. Miała być również sesja, ale oczywiście mój TS odmawia posłuszeństwa. Druga część mapy w przygotowaniu, dojdzie też rozkład jazdy i mam nadzieję, że sesja.
Podesle rozkazy znajomemu dyzurnemu ruchu niech oceni bo my to rzeczywiscie - mozemy sie bawic :D
Ja ze swojej strony chcialabym jeszcze raz pogratulowac pomyslu i zaproponowac zeby druczki rozkazow, czyste wrzucic gdzies na PTT.
Wysłany: 03-11-2011, 22:59
Ja mam przy sobie wypełnione druki od dyżurnych, ale nie widzę sensu żeby je w sposób poprawny wypisywać do gry. Jak ktoś chce to sobie zobaczy w necie :>
A jeszcze do Lutka takie pytanie ?
Było to już w dziale "szukam", ale to Twoja mapa, Twój dodatek. Co to jest:
kuid:333385:30001 (według moich przypuszczeń to jakieś dźwięki - może to jakieś ptaszki, albo odgłosy maszyn w cukrowni).
Wysłany: 13-11-2011, 21:57
Yo
Mam takie pytanie do osób które pobrały mapę, a wiem że ktoś tam ją pobrał. Czy nie macie problemów z białymi paskami które dotyczą braku dodatku spline na mapie nawet wtedy kiedy dodatek ten jest w Trainz?
Chodzi mi o drogi FMA oraz słupy wysokiego napięcia z RTS.
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 14-11-2011, 13:17
Sprawdź może w CMP, czy przypadkiem te dodatki nie zostały otwarte do edycji - kiedyś wrzuciłem sobie jakąś paczkę i potem się dziwiłem, że nic nie działa - a po prostu nadpisałem sobie kupę dodatków.
Jeśli to nie to, to zobacz, czy Ci nie pokazuje jakichś błędów przy tych dodatkach, jeśli tak, to wyświetl sobie w CMP wszystkie dodatki z błędami (to był jakiś filtr tam), a potem z dowolnego wyświetl raport o błędzie - po tym wszystkie pozornie błędne rzeczy powinny wrócić do normalności. Jeśli to nie to, to nie wiem co :P
A na dokładeczkę - rozszerzona naprawa bazy danych (i potem to, co proponuje Wujek - wyświetl wszystkie dodatki z błędami i każ pokazać błędy i ostrzeżenia - niepoprawne błędy znikną)
Naprawa bazy danych jest bezwzględnie konieczna!
Czy na załączonym wyżej zdjęciu po prawej stronie jest przejazd kolejowy wraz z zależnościami autorstwa Erniego Souchaka?
Jeśli tak, to BEZWZGLĘDNIE usuń go ze wszystkimi zależnościami!!!
TS2009 wzwyż nienawidzą tych dodatków, które powodują bardzo poważne błędy: wystzreliwanie splinów w kosmos, znikanie dodatków przytorowych, znikanie wózków w taborze, etc. Sam to już przeżyłem.
Napisałem o tym w kilku postach, ale poniższy jest najbardziej przydatny:
http://www.trainz.pl/_for...p?p=87488#87488